החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שוטפים את הצדפות היטב במים קרים ומוודאים שהן שלמות וסגורות. גוזרים את קווצת השערות התלויות עליהן.
2
מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים גזר ובצל כ-2 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
3
מוסיפים את הצדפות, מערבבים וכשהן מתחילות להיפתח מוסיפים אוזו ומבעירים בעזרת גפרור.
4
מוסיפים ציר דגים, מיץ עגבניות, טרגון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-2 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
5
מוסיפים חמאה ומבשלים 4 דקות עד שהחמאה נטמעת והרוטב מסמיך מעט. אם יש צדפות שלא נפתחו במהלך הבישול – משליכים לפח.