מתכון

סביצ'ה אינטיאס על קינואה אדומה

השף רונן סקינזס ממסעדת מנטה ריי עם מנה קיצית שמשלבת נתחי דג כבושים וגרגרי קינואה נגיסים

5,202 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2016
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

השף רונן סקינזס: "הדג עובר כבישה של חצי שעה במיץ לימון, שהופך את הבשר שלו לחמצמץ ורך. לאחר מכן הוא נעטף בשמן זית כדי לשמר אותו חי. אני אוהב את השילוב בין בשר דג קריר לגרגרי קינואה נגיסים. את האגסים שבסלט אני מחליף מדי פעם במנגו."
מנה קיצית, מרעננת ועשירה בטעמי ים ועשבי תיבול תלך נהדר עם בירת הוגרדן. בירה בסגנון חיטה בלגית המלאה טעמי הדרים מרעננים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט קינואה:

אופן ההכנה

כובשים אינטיאס: 

1

שמים פרוסות אינטיאס בקערה ומתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל. מערבבים ומעבירים למקרר לשעה. נפטרים ממחצית מיץ הלימון ומערבבים את פיסות הדג עם שמן זית.

מכינים סלט קינואה ומגישים

2

: שמים קינואה בסיר קטן, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות עד שהקינואה מוכנה. מסירים מהכיריים, מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים. מצננים.

3

מערבבים את הקינואה המבושלת עם שאר חומרי הסלט.

4

עורמים את הסלט בצלחת הגשה ומניחים עליו את פרוסות הדג.