זהר לוסטיגר בשן: "כשהחיים מזמנים לכם קייל הכינו ממנו כמה שיותר מאכלים. זה אחד הסלטים האהובים עלי – הוא מצריך מעט מאוד עבודה ויש לו טעם נפלא וטיפה מתקתק בזכות שבבי הקוקוס הממותקים. אם רוצים, אפשר להשתמש בשבבי קוקוס לא ממותקים."
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים קינואה משני צבעים בסיר עם 2 כוסות מים ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהנוזלים נספגים והקינואה מוכנה. מאווררים בעזרת מזלג.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
מניחים עלי קייל בתבנית.
4
מערבבים סויה, שמן זית ושמן שומשום בקערית ויוצקים על עלי הקייל. מוסיפים שבבי קוקוס ומערבבים.
5
אופים 15 דקות עד שהקייל נהיה פריך מעט אך לא שרוף. חותכים לחתיכות בגודל ביס ומעבירים יחד עם הנוזלים (אם נותרו כאלה) לקערה גדולה.
6
מוסיפים את הקינואה, הגזרים והחומוס ומערבבים. מתקנים תיבול בעזרת סויה ומגישים.