מתכון

סלט כרובית ברוטב חמאת בוטנים וצ’ילי

סלט עשיר וססגוני בהשפעת הגאדו-גאדו האינדונזי, המוגש בטמפרטורת החדר

18,351 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סלט כרובית פרחוני ברוטב חמאת בוטנים וצ’ילי. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
סלט כרובית פרחוני ברוטב חמאת בוטנים וצ’ילי. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

סלט עשיר וססגוני בהשפעת הגאדו-גאדו האינדונזי, המוגש בטמפרטורת החדר. מי שאוהב ירקות טריים יכול לוותר על החליטה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מניחים את פרחי הכרובית והברוקולי בקערה, יוצקים עליהם מים רותחים, מכסים עד שמתקרר. מסננים ומעבירים לקערה עם יתר חומרי הסלט.

2

טורפים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.

גיוון:
מחליפים את המלח בכף רוטב סויה.

מה עושים עם כרובית טרייה?

  • כרובית בסויה מפרקים כרובית לפרחים קטנים ומתבלים ברוטב, שמכינים מסויה, שמן וחומץ ביחס שווה עם מעט סוכר. בסוף מפזרים עירית.
  • כרובית בטחינה אסיאתית מפרקים כרובית לפרחים קטנים ומתבלים ברוטב שמכינים מטחינה, מיץ לימון ומירין ביחס שווה, עם כמה טיפות שמן שומשום.