מתכון

סלט פסטה, עגבניות צלויות ופטה

סלט פסטה קלאסי עם חיבור מושלם בין גבינת פטה לעגבניות

62,453 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט פסטה, עגבניות צלויות ופטה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
סלט פסטה, עגבניות צלויות ופטה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

המתכון הזה יכול להתחרות על התואר "סלט הפסטה הקלאסי" בזכות החיבור המושלם בין גבינת הפטה לעגבניות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה.

3

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה שנייה, מוסיפים את הפסטה ומערבבים.

4

מסדרים חצאי עגבניות שרי בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים במלח, פלפל, שום, תימין ושמן זית.

5

צולים 40-30 דקות או עד שהעגבניות מזהיבות יפה. מצננים.

6

מוסיפים את העגבניות עם השום והתימין לפסטה, מערבבים ומפזרים פטה וזיתים.

7

מגישים בטמפ' החדר.