המתכון הזה יכול להתחרות על התואר "סלט הפסטה הקלאסי" בזכות החיבור המושלם בין גבינת הפטה לעגבניות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה.
3
מערבבים את חומרי הרוטב בקערה שנייה, מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
4
מסדרים חצאי עגבניות שרי בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים במלח, פלפל, שום, תימין ושמן זית.
5
צולים 40-30 דקות או עד שהעגבניות מזהיבות יפה. מצננים.
6
מוסיפים את העגבניות עם השום והתימין לפסטה, מערבבים ומפזרים פטה וזיתים.
7
מגישים בטמפ' החדר.