אם לא מוצאים זעתר טרי, גם אורגנו או תימין יעבדו מצוין. את הבצק אפשר למלא במליות אחרות, כמו למשל חצילים עם גבינות, בזיליקום וקימל (מתכון בהמשך)
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
לקישוט:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק. מכסים ומתפיחים כשעה במקרר.
מכינים את המלית:
2
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים שום, עלי זעתר, סומאק, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מצננים.
3
מערבבים גבינות בקערה, מוסיפים את תערובת הבצל ומתקנים תיבול.
4
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
ממלאים ואופים:
5
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 מ”מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס”מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מלית. סוגרים לצורת חצי ירח ומהדקים היטב בצביטות או בעזרת מזלג.
6
מניחים בתבניות, מברישים בביצה ומפזרים שומשום או קצח.
7
אופים 20 דקות עד שהבורקיטס זהובים.
קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים עלים מוכן.
גיוון:
למלית חצילים וגבינות: מלית גדושה כל טוב עם חצילים מטוגנים, צנוברים, גבינות והרבה תבלינים.
חומרים ל-30 סהרונים:
2 חצילים קטנים חתוכים לאורך לרצועות בעובי ½1 ס”מ
1 כפית מלח גס
1 כף צנוברים קלויים וקצוצים
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ דק
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
200 גרם ריקוטה או גבינת עיזים צעירה
10 עלי בזיליקום קצוצים
1/2 כפית זרעי קימל
1 ביצה
+ בוזקים מלח גס על רצועות החצילים ומניחים ל-20 דקות להגרת נוזלים.
+ בינתיים קולים צנוברים במחבת ללא שמן עד הזהבה. קוצצים גס.
+ שוטפים את רצועות החציל כדי להיפטר מהמלח ומייבשים בעזרת נייר סופג. חותכים לקוביות.
+ מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את החצילים עם בצל עד השחמה.