החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלמרי:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את תערובת השעועית
1
מערבבים שעועית, זיתים, פלפל חריף, בצל סגול, בצל ירוק ושום בסיר קטן ויוצקים שמן זית. ממליחים, מפלפלים ומחממים על להבה נמוכה-בינונית עד לסף רתיחה.
מכינים את הקלמרי
2
מזלפים שמן זית על הקלמרי, ממליחים ומפלפלים. מחממים היטב פלאנצ'ה או מחבת כבדה, מניחים את הקלמרי וצולים דקה שתיים דקות מכל צד, עד שהקלמרי זהובים. תוך כדי הצלייה מזלפים שוב מעט שמן זית.
3
בסיום הצלייה מטפטפים על הקלמרי מעט מיץ לימון, מעבירים לסיר עם תערובת השעועית ומערבבים.
מרכיבים את המנה ומגישים
4
מורחים על שולי כל צלחת 2 כפות טחינה (כמו במריחת חומוס), מניחים באמצע את השעועית והקלמרי עם מעט מן הנוזלים ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.