300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

הגולאש ההונגרי של אילנה לבנת - על השולחן
חיפוש מתקדם

הגולאש ההונגרי של אילנה לבנת

מתכון להגולאש ההונגרי של אילנה לבנת
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

אם עבורכם אוכל הוא הפינוק האולטימטיבי ואתם שולפים את סירי המרק מהארון כבר באוקטובר, לא תרצו לפספס את מצעד מאכלי החורף שלנו, שנולדו ליום גשום. ויש בונוס למי שמתקשה לדחות סיפוקים: את רובם אפשר להכין די מהר.

קצת רחמים עצמיים – זה כל מה שאני מבקשת. לשבת על הספה לבד, בחושך, כשבחוץ יורד גשם, ולשקוע במחשבות נוגות אל תוך קערת מרק בצל מהביל. על הכיריים מתבשל סיר גולאש, שמפזר בבית חמימות, ותיכף יצא מהתנור תבשיל שעועית עם בייקון ונקניקיות. לא צריך אפילו לטרוח עם צלחות, אוכלים ישר מהתבנית או מהסיר, רק זהירות לא לטבול את השרוול של הסוודר ברוטב. אוכל כזה יכול לשפר את מצב הרוח לפחות כמו פגישה שבועית אצל הפסיכולוג ואפילו יותר מזה, כי הוא לא מצריך שום חיבוטי נפש, שום עומק, אלא מכוון ישר אל אזור הנחמה שלנו. לא סתם אלוהים מיקם את הבטן קרוב ללב.

באופן מסורתי מגישים את הגולאש הזה עם בצקניות שנקראות נוקדלי וכוסית של שיכר פאלינקה, אבל גם בלי כל אלה יש כאן תבשיל נפלא. בהונגריה אפשר לקנות משחת גולאש להעשרת הטעם. אם אתם מכירים מישהו שנוסע להונגריה, בקשו שיביא לכם מהשוק המקורה בבודפשט.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מזהיבים בצלים בסיר בינוני עם שמן. מוסיפים פפריקה ומערבבים.
  2. מזיזים את הבצל לדפנות הסיר, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים.
  3. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל שחור, סוכר וקטשופ ומערבבים.
  4. יוצקים לסיר מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר כשעה וחצי עד שהבשר מתרכך.
  5. מוסיפים תפוחי אדמה ומעט מים רותחים (אם חסרים נוזלים), מכסים ומבשלים 40 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים.

באותה שיטה מכינים:
מרק גולאש הונגרי אם רוצים להפוך את התבשיל למרק גולאש, חותכים את הירקות והבשר לפיסות קטנות יותר. לאחר טיגון הבשר מוסיפים כף גדושה קמח (להסמכה) וממשיכים כמוסבר, רק עם הרבה יותר מים.

12 באפריל 2016
תגובות

תגובות (1)

  • שרה אנגל 22 בספטמבר 2016 18:06 השב

    התגובה שלי באה מתוך רוגז על אנשים שמקלקלים מאכלים והופכים מאכלים טובים למשהו זול חסר טעם וריח. אם כתוצאה מזילזול או מחסר ידע או מרצון לפרסם את שמם גם כן, אבל בין המתכון הזה וגולש הונגרי אין שום קשר ולו הקטן ביותר שיש. ועוד משהו: אני מעריכה מאוד את העבודה שלכם, אנשי על השולחן אבל אני לא מבינה למה אתם נותנים יד לקילקול מאכלים אורגינאליים והפיכתם למשהו אחר ועוד קוראים להם בשם המקורי. זה לא בסדר לדעתי ואני מקווה שזו לא רק דעתי שלי. זה כמו שהיגישו לי במסעדת לונדון בנתניה פעם, שקשוקה שעשויה עם קטשופ חמוץ מתוק וסוכר וזה היה הגועל נפש הכי גדול שאכלתי אי פעם בחיים שלי. אין לי מושג למה אנשים מקלקלים אוכל אורגינאלי של עמים אחרים וחושבים שהם עושים בזה מצווה גדולה? שלא לדבר על כך שגולש הוא לא מאכל לראש השנה.
    אימי זכרונה לברכה באה מהונגריה ובישלה אוכל שהיה ברובו הונגרי. לצערינו הרב היא נאלצה ללכת בגיל צעיר מאוד למחנות ריכוז כך שלא יצא לה ללמוד הרבה מאמה שלה, אבל, דבר אחד בטוח. אמא שלי לא בישלה גולש עם סוכר ובטח שלא עם קטשופ. מעולם לא נכנסו סוכר וקטשופ לגולש ואין לי מושג מהיכן מצאתם מתכון עם קטשופ וסוכר! זה לא שייך ומקלקל את טעם הגולש. בין יתר הדברים מכניסים עגבניות טריות ופלפל אדום טרי לגולש והבשר הוא לא בשר שפונדרה שמן שהולך רק על מרק אלא בשר כתף שמתאים לבישול ארוך ולגולש. ומתבלים גם בפלפל אנגלי ובעלי דפנה.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים