300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

לחמניות באן במילוי דג מסאלה של מינה טומיי - על השולחן
חיפוש מתקדם

לחמניות באן במילוי דג מסאלה של מינה טומיי

מתכון ללחמניות באן במילוי דג מסאלה של מינה טומיי
צילום: דניאל לילה

לחמניות באן רכות ועדינות טעם עוטפות נתחי דג פריכים, מתובלים ברוטב ריחני ועמוס תבלינים. השף משה בדישי משלב בין קוריאה להודו בצורה טבעית ומענגת.

ויינשטפן, בירת חיטה גרמנית, מוסיפה מתיקות עדינה וארומות מתונות של ציפורן. טעמיה מתחברים היטב לתיבול בסגנון הודי ומעשירים את המנה ברובדי טעם נוספים.

חומרים

ללחמניות באן (15 יחידות):
לרוטב מסאלה:
לדג:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים לחמניות: לשים את כל החומרים חוץ מהשמן להברשה במיקסר עם וו לישה 8 דקות עד לקבלת בצק רך, חלק וגמיש. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  2. מוציאים את האוויר מהבצק, מגלגלים לגליל וחותכים ל-15 פיסות. מגלגלים כל פיסה לכדור חלק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 10 דקות.
  3. מרדדים את הכדורים לאליפסות באורך 10 ס"מ. טובלים צ'ופסטיק בשמן ומורחים על פני האליפסות ומקפלים אותן לשניים, כך שמתקבל כיס בצורת חצי פיתה פתוחה בקצוות. מסדרים את כל לחמנייה על ריבוע נייר אפייה בגודל 10 ס"מ, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 15 דקות.
  4. מרתיחים מים בסיר. מסדרים את הלחמניות (עם ניירות האפייה) בסלסילת אידוי כך שלא יהיה מגע ביניהן ומניחים את הסלסילה על הסיר. מאדים 10 דקות בכמה סבבים או בכמה סלסילות אידוי בקומות. אפשר להקפיא את הלחמניות המוכנות. בחימום חוזר מומלץ לעטוף אותן ברדיד אלומיניום למניעת התייבשות ולחמם בטוסטר אובן 5-4 דקות. את הלחמניות המוכנות שומרים עד יומיים בשקית אטומה.
  5. מכינים רוטב מסאלה: מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים בצל 3-2 דקות עד לשקיפות. מוסיפים שום ופלפל צ'ילי ומטגנים דקה עד שהארומות מתחילות לעלות.
  6. מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות טחונות ומבשלים 4-3 תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים תבלינים, סוכר, שקדים, שמנת מתוקה ומלח ומבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מעט. מסירים מהכיריים. ומחממים שוב לפני שמכניסים את נתחי הדג.
  7. מטגנים דגים: מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
  8. פורסים את הפילטים לפיסות בגודל ביס, מקמחים כל פיסה ומנערים את עודפי הקמח. מטגנים 3-2 דקות עד שפיסות הדג מזהיבות היטב. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לרוטב מסאלה חם. מערבבים כדי שהרוטב יעטוף את נתחי הדג.
  9. מרכיבים את המנה ומגישים: שמים 3 נתחי דג עם מעט מהרוטב בתוך לחמנייה. מזלפים יוגורט ומפזרים מעט עלי כוסברה.

קוריאני, יפני, הודי, וייטנאמי ותאילנדי נפגשים במסעדה – זה נשמע כמו תחילתה של בדיחה, אבל הפעם מדובר בתפריט של רשת המסעדות “מינה טומיי”. שני סניפיה (אחד בתל אביב והשני בחיפה) מעוצבים בגרנדיוזיות חיננית, בהשראת האסתטיקה האסיאתית. השף משה בדישי, שמוביל את המסעדות, שואב השראה משלל מטבחי המזרח הרחוק ומוסיף פרשנות אישית.