300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

מאפה פיצ'י ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן - על השולחן
חיפוש מתקדם

מאפה פיצ’י ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן

מתכון למאפה פיצ’י ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
מתכון למאפה פיצ’י ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
מתכון למאפה פיצ’י ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

בשיא חופשת הקיץ, בין הקייטנות לבריכה, רגע לפני שכולם התחילו לטפס על הקירות, אספנו את עלמה ואת זהר בנות ה-4 ואת מאיה בת ה-13 (להלן המבוגרת האחראית), והפקדנו אותן ליום אחד אצל השף יוגב ירוס מ”מטבחצר”. דאגנו להם למטבח ממוזג ולסינרים מעוצבים וציידנו אותם במכונת פסטה, קמח וביצים. הילדות השתלטו בקלות על מלאכת הרידוד, הקיפול והמילוי והוכיחו (למי שעוד זקוק להוכחה) כמה פשוט להכין פסטה טרייה בבית. במתכון הבא לפסטה ברוטב בולונז השתמשנו בבצק פסטה שלא דורש מכונה שגם ילדים יכולים להכין בקלות.

פיצ’י, שהפכה לחביבת השפים בשנים האחרונות, היא פסטה נהדרת בעלת מרקם בשרני ודומיננטי, אך טעמה מעט אנמי ולכן היא זקוקה למעטפת של רוטב עשיר וסמיך. כאן הלכתי על בולונז קלאסי והוספתי גם המון מוצרלה, שאחרי אפייה קצרה בתנור ניתכת לחוטים של עונג.

חומרים

לקימוח:
לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מכינים בצק פסטה: מתכון לבצק פסטה של פעם
  2. מכינים את הרוטב: מחממים סיר כבד ורחב שמתאים גם לתנור (למשל סוטאז’) עם שמן זית ומטגנים בצל, גזר וסלרי 5 דקות על להבה בינונית עד שהבצל שקוף והירקות מתרככים. מוסיפים בשר ומטגנים 5 דקות עד שצבעו משתנה לאפור והנוזלים מתאדים. תוך כדי הטיגון מפוררים את הבשר בעזרת כף עץ. מתבלים במלח ופלפל.
  3. מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים עגבניות משומרות, מתבלים שוב במלח ומערבבים-מרסקים את העגבניות בעזרת כף עץ. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה עד שהרוטב מוכן. מערבבים מדי פעם. שומרים חם.
  4. מכינים את הפיצ’י: משטחים את הבצק בידיים או עם מערוך על משטח מקומח בקמח רגיל ליריעה בעובי 2 ס”מ ופורסים לרצועות ארוכות ברוחב 2 ס”מ. מגלגלים את רצועות הבצק לאטריות ארוכות ודקות ומקמחים במעט קמח סמולינה.
  5. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  6. מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול ומבשלים את אטריות הפיצ’י 3 דקות עד שהן מבושלות אך עדיין מעט נגיסות. מוציאים את האטריות ומעבירים ישר לרוטב יחד עם 3 כפות ממי הבישול. מערבבים היטב, מפזרים קרעי מוצרלה, עלי בזיליקום ופרמזן.
  7. מכניסים את הסיר לתנור ל-10 דקות עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה. מגישים חם.
תגובות

תגובות (3)

  • יעלי 1 בספטמבר 2016 18:27 השב

    איך זה כשר בדיוק?? תתקנו!

    • ליאת על השולחן 4 בספטמבר 2016 10:03 השב

      היי יעלי, תוקן

      • יעלי 6 בספטמבר 2016 17:04 השב

        תודה

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים