מתכון

מאפה תותים זריז

3 דקות הכנה, 20 דקות בתנור, ויש לכם מאפה מקסים. מכינים ואוכלים באותו יום – כך תישמר הפריכות של הבצק

5,016 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
מאפה תותים זריז. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
מאפה תותים זריז. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

אפשר להכין עם כל מיני פירות, אנחנו מגישים עם תותים טריים..

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות.

מעצבים ומרכיבים:

2

פורסים את יריעת הבצק וקורצים ממנו עלה בקוטר 18 ס”מ. מניחים על נייר אפייה (אין צורך בתבנית טארט). שומרים את יתרת הבצק להמשך.

3

מרדדים את המרציפן לעיגול בקוטר 18 ס”מ.מורחים את הבצק בכף-שתיים ריבה, ומניחים עליה את המרציפן המרודד. מורחים את המרציפן בעוד כף-שתיים ריבה, ומסדרים עליה תותים.

מכינים רשת בצק ואופים:

4

קורצים מהבצק הנותר עלה נוסף בקוטר 18 ס”מ ומניחים על מטריצה. מרדדים בעזרת מערוך ליצירת רשת. מניחים את הרשת מעל הבצק והתותים. לחילופין אפשר להכין רצועות בצק ולסדרן בצורת שתי וערב.

5

מברישים את רשת הבצק בחלמון ואופים 20 דקות, או עד שהבצק זהוב ויפה. מצננים ומאבקים באבקת סוכר.

גיוונים:

  • כשאין תותים, מכינים עם פטל או דובדבנים.
  • במקום ריבת תותים אפשר להשתמש בריבת פטל.