מתכון של שי-לי ליפא למרציפן פיסטוק חגיגי שנראה נהדר ומתאים כנשנוש לצד הקפה כשמגישים את הקינוח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קולים פיסטוקים 60-50 שניות במיקרוגל רק כדי לשחרר את הארומה ולתת להם פריכות. מצננים היטב.
2
מעבדים פיסטוקים ושקדים במעבד מזון דקה-שתיים לקבלת אבקה.
3
מוסיפים אבקת סוכר, מים, מיץ לימון ומי ורדים ומעבדים כ-2 דקות עד לקבלת כדור במרקם שמזכיר פלסטלינה. אם התערובת פירורית מדי, מוסיפים עוד כפית מים.
4
מגלגלים לגלילים בקוטר ½1 ס"מ וחותכים למעוינים באורך 3 ס"מ. שומרים בכלי אטום במקרר עד חודש.