300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

מתכון לרוגלעך של מיקי שמו - על השולחן
חיפוש מתקדם

מתכון לרוגלעך של מיקי שמו

מתכון למתכון לרוגלעך של מיקי שמו
צילום: דניאל לילה
מתכון למתכון לרוגלעך של מיקי שמו
צילום: דניאל לילה
מתכון למתכון לרוגלעך של מיקי שמו
צילום: דניאל לילה
מתכון למתכון לרוגלעך של מיקי שמו
צילום: דניאל לילה
מתכון למתכון לרוגלעך של מיקי שמו
צילום: דניאל לילה
מתכון למתכון לרוגלעך של מיקי שמו
צילום: דניאל לילה
מתכון למתכון לרוגלעך של מיקי שמו
צילום: דניאל לילה
מתכון למתכון לרוגלעך של מיקי שמו
צילום: דניאל לילה

"במקום הכי אסטרטגי בקונדיטוריה שלי מוצבים מגשים גדולים של רוגלעך. שמנמנים, שחומים ודי תמימים למראה, אבל ביס אחד מספיק כדי להבין שלא מדובר בעוד רוגלעך מהסוג שמוצאים בסופר או בקונדיטוריה השכונתית. האחראי העיקרי לפלא הוא בצק שמרים כרוך, שהוא בה בעת פריך ואוורירי." מיקי שמו חושף את המתכון לרוגלעך המפורסמים שלו.

חומרים

לבצק:
לקיפולים:
למלית:
לציפוי:
לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים קמח, שמרים, משפר אפייה, סוכר, ומים כ-2 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות איטית. מוסיפים ביצים, חמאה ומלח ומערבבים כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק יציב. עוצרים את פעולת המיקסר, ובעזרת מרית “מקלפים” את הבצק מדפנות הקערה.
  2. מפזרים על הבצק מעט קמח, מכסים במגבת לחה ומשהים מחוץ למקרר לחצי שעה בקיץ או כ-45 דקות בחורף.
  3. מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו בעזרת כפות הידיים, על מנת להוריד ממנו נפח ולהוציא אוויר. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  4. מכינים את תערובת הקיפול: מערבלים חמאה וקמח במיקסר עם וו לישה עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים את התערובת על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך לריבוע בגודל 20 ס”מ. מעבירים למקרר.
  5. מקפלים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20×30 ס”מ. מניחים על 2/3 ממנו את ריבוע החמאה, כך שנותר 1/3 אחד ללא חמאה. מקפלים את 1/3 הבצק ללא החמאה על גבי הבצק עם החמאה, לקבלת ריבוע בגודל 20 ס”מ. מקפלים מהצד השני את 1/3 הבצק עם החמאה לקבלת מלבן בגודל 10×20 ס”מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  6. מקפלים פעמיים נוספות: מרדדים שוב את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20×30 ס”מ. מקפלים 1/3 בצק מימין לשמאל לקבלת ריבוע בגודל 20 ס”מ. את השליש השמאלי מקפלים ימינה לקבלת מלבן בגודל 10×20 ס”מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. מוציאים את הבצק מהמקרר, חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול ומעבירים למקרר ל-6 שעות או ללילה.
  7. ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את המלבן על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מורחים את כל הבצק בממרח שוקולד, ומפזרים עוגיות רק על מחצית ממנו.
  8. מקפלים את מחצית הבצק ללא העוגיות על המחצית עם העוגיות לצורה של ספר. חוצים את הבצק בעזרת סכין חד וחלק לשני מלבנים צרים, וחותכים כל מלבן ל-15 משולשים. מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לכיוון השפיץ, לקבלת צורה של קרואסון קטן.
  9. מניחים את הרוגלעך בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס”מ, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה בקיץ או כ-45 דקות בחורף.
  10. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  11. מברישים בביצה טרופה, ואופים 20-15 דקות עד להזהבה קלה.
  12. זורים אבקת סוכר או מברישים בסירופ סוכר קר מיד כשהרוגלעך יוצאים מהתנור.

גיוון: במקום שוקולד השחר, אפשר למלא בממרח נוטלה.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים עלים של מעדנות.

שמרים עלים