מתכון

סלט נתח קצבים של מסעדת B12

למתכון כשר מחליפים את החמאה המזוקקת בשמן זית

1,666 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2016
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט

אופן ההכנה

1

כשעה לפני הצלייה מוציאים את הנתח מהמקרר.

2

מלהיטים מחבת פסים יבשה. משמנים את הבשר בחמאה ומתבלים במלח ופלפל.

3

צולים את הנתח כ-3 דקות מכל צד עד שהוא מתחיל להגיר נוזלים וצבעו והופך למאט. דרגת מדיום-רייר היא דרגת העשייה המומלצת לנתח הזה.

4

נותנים לבשר לנוח 4 דקות באזור חמים (ליד התנור) או בתנור שחומם ל-40 מעלות ופורסים את הנתח לפרוסות בעובי 4 ס"מ כנגד כיוון הסיבים.

להגשה:

5

 מערבבים את חומרי הסלט בקערה, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים את נתחי הבשר על הסלט ומגישים.