מתכון

עלי גפן ממולאים

כך תכינו את הממולאים האהובים בגרסה ביתית טעימה במיוחד. הם נשמרים במקרר עד שבוע

5,602 בשלנים התעניינו במתכון זה
עלי גפן ממולאים. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו
עלי גפן ממולאים. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית אורז:

לרוטב:

אופן ההכנה

1

משרים עלי גפן במי ברז כשעה. מחליפים את המים כל 20 דקות.

מכינים את המלית:

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד שהוא שקוף. מוסיפים אורז וחמוציות ומטגנים על להבה בינונית כ-5 דקות עד שהאורז חם מאוד.

3

מוסיפים עשבי תיבול, כוס מים רותחים ומיץ מלימון, מערבבים ומבשלים כ-40 דקות עד שהאורז סופח את כל הנוזלים. מצננים (אפשר לפזר את המלית על מגש כדי שתתקרר מהר יותר).

ממלאים ומבשלים:

4

מרפדים סיר רחב בשכבה אחת של עלי הגפן.

5

פורשים על משטח העבודה את יתר עלי הגפן כאשר החלק עם הנימים פונה כלפי מעלה. מניחים כף מלית על צידו הרחב של העלה ומשאירים כ-2 ס”מ מכל צד לקיפול. מקפלים אותם על המלית ומגלגלים לצורת סיגר מהודק. מסדרים את עלי הגפן הממולאים בסיר בצפיפות.

6

יוצקים מעל מיץ מ-2 לימונים ומים לכיסוי. מזלפים שמן זית ומפזרים מלח. מניחים על עלי הגפן צלחת הפוכה.

7

מביאים את תכולת הסיר לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות עד שהאורז רך.

8

מסירים את הכיסוי ומצננים. מגישים קר או בטמפ’ החדר. שומרים עד שבוע בכלי סגור במקרר.