מתכון

פירה ירק

הפירה הכי מפתיע ובריא שתוכלו להכין

8,394 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2016
פירה ירוק;. צילום: דניה ויינר | ייעוץ: דפנה בוסאני
פירה ירוק;. צילום: דניה ויינר | ייעוץ: דפנה בוסאני

5 קטנות על מש:

  1. זמן בישולה קצר פי שניים מקרובות משפחתה המוכרות והיא מתאימה למהירי ההחלטה שבינינו, משום שאינה מצריכה השריה מוקדמת.
  2. אם נתקלתם במתכון עם שעועית יבשה (לבנה או אדומה), אפשר כמובן להכינו משעועית מש, מבלי להיערך מראש.
  3. היא יכולה להחליף את השעועית הלבנה במרק המינסטרונה האיטלקי או בתבשיל המכסיקני צ'ילי קון קרנה. להיות בת זוגו של האורז במג'דרה, במקום העדשים המסורתיות. המש יכולה לשמש כתוספת למנה עיקרית עם זרזיף שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.
  4. אפשר להכין איתה ברוסקטת בריאות מפרוסות קלויות של לחם מלא, שעליהן עורמים שעועית מש מבושלת, עלי בזיליקום טריים, שום קצוץ וכמה טיפות שמן זית.
  5. השעועית טעימה מאוד גם כשהיא קרה, ולכן אפשר לשלב אותה כמעט בכל סלט: סלט חסות ועלים, סלט עגבניות והרבה בצל, סלט פסטה קר ועוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים היטב את השעועית במסננת ומעבירים לסיר עם מים נקיים ללא מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות, עד שהשעועית רכה מאוד. מסננים ומחזירים את השעועית לסיר.

2

מוסיפים לסיר קוביות תפוח אדמה, שמן ולימון ומועכים לפירה בעזרת מועך ידני, תוך כדי בחישה על להבה נמוכה. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.