300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

פנקוטה סילאן מחלב עיזים - על השולחן
חיפוש מתקדם

פנקוטה סילאן מחלב עיזים

מתכון לפנקוטה סילאן מחלב עיזים
צילום: דן פרץ | סגנון: דיאנה לינדר

הנה משהו שגיליתי במהלך ההכנות לכתבה: השילוב בין חלב עיזים לסילאן הוא שוס! המתיקות של הסילאן היא בדיוק מה שדרוש לחלב העיזים כדי להתעלות מעבר לחמצמצות הטבעית שלו. וזה בדיוק הטוויסט שיכול לשדרג את הפנקוטה למשהו שמעבר לקינוחי החג הרגילים.

חומרים

  • 3 מיכלים (750 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 480 מ”ל (2 כוסות) חלב עיזים
  • 1 שקית (14 גרם) ג’לטין
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מביאים לרתיחה את כל החומרים למעט ג’לטין וסילאן בסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות על סף רתיחה.
  2. שמים ג’לטין בקערה קטנה ויוצקים 4-3 כפות מים. ממתינים 5 דקות ומוסיפים את הג’לטין לסיר. מסירים מייד מהכיריים, מערבבים היטב ומסננים את התערובת.
  3. יוצקים מעט סילאן לקעריות הגשה ויוצקים עליהן את תערובת השמנת. מצננים לטמפ’ החדר. מכסים את הכלים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
  4. הופכים את הפנקוטות על צלחות הגשה (מבצעים חיתוך קטן בכלים והן מחליקות החוצה). יוצקים מעל מעט סילאן ומגישים.

קרוב לבית
“יום אחד נסעתי לעשות קניות בסופר ליד הבית שלי בפרדס חנה, ובחוץ חנה בחור שמכר תאנים מעל מכסה המנוע של רכבו. היו לו הרבה מגשים, ובכל מגש היו לפחות 40 זנים של תאנים יפהפיות מכל מיני צבעים – שחורות, ורודות, ירוקות. הוא סיפר לי על איש בשם דני יקיר מבנימינה, שבתור תחביב התחיל לגדל תאנים, והיום יש לו אוסף של 200 זנים שהוא מגדל בבוסתן ליד הבית. קניתי מהבחור 15 מגשים, ומאז אני מזמין מדני בכל שנה מגוון אדיר של תאנים וחוגג עליהן במסעדה לאורך כל העונה.”

כך מתאר עמוס שיאון, השף והבעלים של מסעדת “הלנה” בנמל קיסריה, את ה”אני מאמין” של המסעדה שלו. כבר מיומה הראשון לפני 8 שנים הובילה המסעדה אג’נדה של טיפוח יצרנים ומגדלים מקומיים, אבל לא סתם מקומיים, אלא כאלה שנמצאים ממש קרוב למסעדה. “שפר מזלנו שיש לנו מיקום מעולה,” מספר עמוס. “כמה ק”מ מכפרי דייגים כמו פרדיס וג’יסר, משם מגיעים פירות הים והדגים המקומיים. את הירקות והפירות אנחנו מקבלים ממגדלים בעמק חפר כמו חברת ‘עלה עלה’, דני מהתאנים ואחרים. ויש כאן גם הרבה מחלבות ויקבים שמספקים לנו תוצרת.”

כפועל יוצא האוכל ב”הלנה” מאוד עונתי ומתכתב גם עם הטרנדים הקולינריים המובילים. בתפריט הקיץ תמצאו מנות יצירתיות ומרעננות כמו קרפאצ’ו דג ים עם סורבה מלפפון ועראק, קרפאצ’ו של שרימפס קריסטל (הזן המקומי) עם תאנים שחורות וצ’ילי, ואנשובי כבוש על טאבולה של עשבי תיבול, ענבים ירוקים ויוגורט כבשים.

המיקום על הים מבשר לכאורה על מלכודת תיירים קלאסית, אבל השירות המוקפד וטיב האוכל יכבשו גם את אחרון הספקנים.

[הנמל העתיק קיסריה, טל’ 04-6101018, כל השבוע 24:00-12:00]