300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

פרחי בצק במלית ריבת פירות יער בסגנון Kouign Amann - על השולחן
חיפוש מתקדם

פרחי בצק במלית ריבת פירות יער בסגנון Kouign Amann

מתכון לפרחי בצק במלית ריבת פירות יער בסגנון Kouign Amann
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

את העוגה בעלת השם המוזר (שמקורו בחבל ברטאן) פגשתי באחד מביקורי בפריז. הטעם הנהדר נשאר בפה, אבל את המתכון לא הצלחתי לשחזר עד שראיתי סרט, ובו אופה צרפתייה מכינה את העוגה ומורחת את הבצק בנדיבות בסוכר וחמאה. צורת הקיפולים של הבצק (לריבוע ועוד ריבוע) היא בדיוק כמו במשחק הקווה-קווה שהיינו משחקים כילדים.

חומרים

להברשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק לפי המתכון שבקישור
  2. משמנים רינגים בקוטר 10 ס”מ ומניחים על נייר אפייה. בתחתית כל רינג מורחים על נייר האפייה חמאה רכה בנדיבות ומפזרים סוכר - לפחות כפית גדושה לכל תחתית. לחילופין מכינים בתבנית למאפינס עם שקעים גדולים, וגם אותם משמנים בנדיבות ומפזרים סוכר מעל.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 30×60 ס”מ ועובי 4 מ”מ. מחלקים ל-8 ריבועים בגודל 15 ס”מ.
  4. מורחים כפית חמאה רכה במרכז כל ריבוע ומפזרים עליה בנדיבות לפחות כפית גדושה סוכר, כך שהוא יסתיר את החמאה. מקפלים פנימה את 4 הקצוות של הריבוע כמו מעטפה (יתקבל ריבוע קטן יותר), הופכים את הריבוע שהתקבל ומקפלים פנימה שוב את 4 הקצוות לריבוע קטן יותר. שמים כפית גדושה של ריבה בנקודת המפגש של 4 הקצוות, אוספים את הקצוות למרכז מעל הריבה ומניחים עד שהריבועים תופחים מעט.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. אופים כ-30-25 דקות עד שהמאפים זהובים ואפויים. אפשר להוסיף מעט ריבה במרכז המאפה מייד בתום האפייה.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים עלים של מעדנות.

שמרים עלים