300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

צ'ורוס בסגנון פנמה - על השולחן
חיפוש מתקדם

צ’ורוס בסגנון פנמה

מתכון לצ’ורוס בסגנון פנמה
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

בשנה האחרונה רות אוליבר נסעה לפענח את רזי הקונדיטוריה בפנמה וחזרה עם טיפים לטיגון מוצלח ועם מתכון לצ'ורוס טעימים במיוחד.צ'ורוס בעלי מרקם עשיר כמו של דונאטס בזכות תוספת של קורנפלור, קמח אורז וסולת לקמח הרגיל.

חומרים

לטיגון עמוק:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מביאים לרתיחה מים וחמאה בסיר גדול.
  2. מערבבים את החומרים היבשים בקערה. מוסיפים אותם לסיר המים הרותחים בבת אחת ומערבבים נמרצות לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל דקה-שתיים תוך כדי ערבוב עד שהבצק מתגבש לכדור ונפרד מדפנות הסיר.
  3. מעבירים את תכולת הסיר לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים דקה-שתיים במהירות בינונית עד שהעיסה מתקררת. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם עד שנטמעת ומעבה את הבצק. הבצק עלול להיפרד לגושים וזה לא נורא, כי הוא יחזור להתגבש וייעשה מבריק, יציב ומעט דביק.
  4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן בקוטר ½1 ס"מ. בשלב זה אפשר לטגן מייד או לשמור בקירור עד 6 שעות.
  5. מטגנים ומגישים: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. מזלפים צ'ורוס באורך 10 ס"מ (ראו פטנט) ישירות לתוך הסיר ומטגנים עד הזהבה קלה ויפה. אל תתייאשו אם נדמה לכם שהטיגון איטי (באופן יחסי לטיגון עמוק זה נמשך די הרבה זמן). מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
  6. מפזרים אבקת סוכר או מגלגלים בסוכר ואם רוצים מגישים עם רטבים.

לטגן כמו מקצוענים
כדי לא להסתבך עם זילוף וחיתוך הצ’ורוס קושרים חוט עמיד לחום מידית אחת של סיר הטיגון לידית השנייה. כשמזלפים מהתערובת לתוך השמן הרותח “חותכים” את הזילוף בעזרת החוט שקשור על הסיר.

3 מטבלים לצ’ורוס

  • מכינים רוטב ריבת חלב: מדללים ריבת חלב בשמנת מתוקה ביחס של 1:1.
  • מכינים גנאש שוקולד: מביאים לרתיחה 150 מ”ל (2/3 כוס פחות כף) שמנת מתוקה ויוצקים על 150 גרם שוקולד קצוץ. ממתינים כמה דקות ומערבבים לקבלת גנאש חלק.
  • מכינים קולי פרי: טוחנים 250 גרם תותים עם 2 כפות סוכר בעזרת מוט ריסוק לקבלת רוטב דליל יחסית. לחילופין אפשר לטחון מנגו ולוותר על תוספת הסוכר.
10 באפריל 2016
תגובות

תגובות (4)

  • דורין 19 בדצמבר 2016 13:33 השב

    אפשר להכין גם בלי מיקסר וללוש את הבצק בידיים?

    • לי גיל - על השולחן 19 בדצמבר 2016 14:08 השב

      לא. ראשית, כשהבצק יוצא מהסיר הוא חם מאוד.
      שנית, זה בצק נוזלי יחסית ולכן לא בדיוק לשים אותו אלא מערבלים. אפשר לעשות זאת בכף עץ, אבל סביר להניח ששרירי הידיים יתעייפו הרבה לפני שהבצק יהיה מוכן.

  • חני 24 בדצמבר 2016 0:39 השב

    יש תחליף לקמח אורז? אפשר בלי??
    חייבת להכין למחר נר ראשון (: הכי טעימים שאכלתי במדריד.
    תודה

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים