300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

קוד שחור בקארי תירס - על השולחן
חיפוש מתקדם

קוד שחור בקארי תירס

מתכון לקוד שחור בקארי תירס
צילום: דניאל לילה
מתכון לקוד שחור בקארי תירס
צילום: דניאל לילה

השף דור פרחי: “המנה מוגשת במסעדה לצד ניוקי בטטה סגולה, והיא בעצם הדרך שלנו לשחק עם טעמים תאילנדיים ולהפגיש אותם עם המערב.” היא חריפה, מתקתקה ומאוד מתובלת. הקארי מתבסס על תירס ושמנת ועם מרקם אופייני למערב.”

חומרים

למרינדה:
לקארי תירס:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. משרים את הדג במרינדה: ממיסים חמאה בסיר קטן על להבה נמוכה. מוסיפים תבלינים ומערבבים כדקה. מוסיפים שום וג’ינג’ר, מערבבים, מניחים לחמאה לבעבע דקה ומסירים מהכיריים. מסננים.
  2. טורפים יוגורט, דבש, חומץ תפוחים וחמאה מתובלת ומעבירים לתבנית.
  3. מניחים את הדג בתבנית עם המרינדה, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
  4. מכינים קארי תירס: טוחנים גלנגל, פלפלים, עלי קפיר ליים, כורכום, למון גראס, בצלי שאלוט ושורש כוסברה למחית גסה.
  5. מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את המחית 3-2 דקות עד שהיא מתחילה להידבק לתחתית המחבת. מוסיפים מלח וסוכר ומבשלים תוך ערבוב 5-4 דקות עד שהסוכר נמס.
  6. מוסיפים מים בהדרגה, 1/4 כוס בכל פעם, ומערבבים להטמעה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מסמיך ורוב המים נספגו או התאדו. מסננים.
  7. מעבירים את הנוזל המסונן לסיר קטן. מוסיפים תירס ושמנת ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות תוך כדי ערבוב עד שגרגרי התירס מתרככים מעט.
  8. טוחנים את התבשיל לקרם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני או במעבד מזון.
  9. צולים את הדג ומגישים: מחממים תנור ל-220 מעלות במצב גריל.
  10. מוציאים את הדג מהמרינדה, מנערים ומניחים בתבנית יבשה כשהעור כלפי מטה. צולים 10-7 דקות עד שהבשר במרכז כמעט נאטם (בודקים באמצעות סכין). אם רוצים, צולים עגבניות שרי לצד הדג.
  11. מחממים את הקארי ומניחים על צלחת הגשה. מניחים מעל את הדג (בשר כלפי מעלה) ומפזרים עלי כוסברה, פלפל חריף ועגבניות צלויות ומגישים.
 

פריחה מאוחרת
“התחלתי לבשל באופן מקצועי רק בגיל 28,” מספר דור פרחי, השף בפועל של מסעדת “טאיזו”. “עד אז ברחתי מהמטבח על אף שהיתה לי משיכה אליו. למדתי עיצוב פנים ועבדתי בסאונד, הייתי ברמן וכלום לא תפס. גרתי בבנגקוק ורק כשחזרתי — נכנעתי והלכתי ללמוד ב’בישולים’ והיה ברור שמצאתי.” בתום הלימודים דור התקבל לעבודה ב”הרברט סמואל” — המסעדה החביבה עליו. “יובל בן נריה נתן לי הזדמנות למרות שהיה לי מעט ניסיון. התחלתי בעמדה הכי זוטרה והתקדמתי.” כשבן נריה החליט לצאת לדרך עצמאית דור ידע שהוא מצטרף. בין עזיבתו את “הרברט סמואל” לפתיחתה של “טאיזו” דור בילה בהודו ותאילנד ולמד מחדש, הפעם כמקצוען, את הטעמים והניחוחות המקומיים.
אחיעד דנציגר, איש היין של המסעדה, התחיל להתעניין בעולם הגפנים והארומות לפני עשור, כשהתגורר בפירנצה, “שבה ההתייחסות ליין והבקיאות בו שגורות ביומיום.” לפני שנתיים וחצי הגיע ל”טאיזו”, “שבה האתגר הגדול הוא יצירת חיבור בין תרבות היין המערבית למטבחים האסיאתיים,” הוא מספר. לדנציגר ופרחי ראייה משותפת של עולמות היין והאוכל כנציגי התרבות שהצמיחה אותם. את החיבור ביניהם הם רואים כשיחה שמבוססת על ערכים אוניברסליים של טעם והנאה.

אחיעד דנציגר שידך את המנה לירדן סוביניון בלאן, שהוא היין הכי ותיק של יקב רמת הגולן, הראשון שיוצר ביקב בשנת 1983. עם השנים, היין הפך להיות אחד מהיינות האהובים על ציבור שותי היין בארץ. אולי בגלל שלמרות הוותק, באופי שלו יש תמיד ממד של הפתעה — כל לגימה חושפת גוון עדין נוסף של טעם. אחוז קטן מהיין עובר יישון בחביות עץ אלון, וכך נוצר מרקם חלק לשתייה ותחושה שהיין מחליק בגרון. “זה יין מאוד רענן, קליל וחמצמץ ויש בטעמים שלו חדות ובהירות — מאפיינים המלווים באופן מושלם את העדינות של הדג ומבליטים את עושר התבלינים,” מסביר דצינגר את הבחירה.

אפייה יצירתית מעדנות
14 בדצמבר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים