מתכון

ריזוטו פתיתים אפונענע

גרסה ביתית זריזה למאכל שבדרך כלל הולך מעולה עם דגים

11,360 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2016
ריזוטו פתיתים אפונענע. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף
ריזוטו פתיתים אפונענע. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף

כדי להעצים את הדמיון – משתמשים בפתיתים בצורת אורז.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

בהגשה:

אופן ההכנה

1

טוחנים אפונה עם שמנת, עשבי תיבול ושום במעבד מזון למחית.

2

מחממים סיר עם שמן, מוסיפים פתיתים ומטגנים כ-1/2 דקה תוך כדי ערבוב עד שהפתיתים עטופים בשמן.

3

יוצקים לסיר יין לבן ומאדים את האלכוהול כדקה. יוצקים ציר ומתבלים במלח ופלפל. מכסים למחצה ומבשלים כ-2 דקות על להבה בינונית עד שהפתיתים מתחילים להתרכך.

4

מוסיפים את מחית האפונה, מערבבים ומבשלים עוד 3-2 עד שהפתיתים מוכנים. מכבים את האש.

5

מוסיפים חמאה ופרמזן, מתקנים תיבול ומערבבים עד הסמכה.

6

מחלקים לקערות הגשה, מפזרים עשבי תיבול ומגישים חם.

גיוונים: ריזוטו מעושן

  1. מתחילים בהזהבה של קוביות בשר מעושן (בייקון או חזה אווז) וממשיכים במתכון כרגיל. אפשר גם לפזר את קוביות הבשר לפני ההגשה.
  2. מי שרוצה טעם מעושן אבל ללא בשר, יכול לערבב עם החמאה והפרמזן גם מוצרלה מעושנת.