מתכון

אגדשי טופו ברוטב סויה חם לטבילה

קוביות טופו הופכות לנשנוש עסיסי ומלא טעם — והכל בזכות הרוטב החם שהן סופגות לתוכן

15,841 בשלנים התעניינו במתכון זה
אגדשי טופו ברוטב סויה חם לטבילה. צילום : דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
אגדשי טופו ברוטב סויה חם לטבילה. צילום : דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

גרסה זריזה לקלאסיקה היפנית. מדהים לראות בכל פעם מחדש איך קוביות טופו הופכות מחומר גלם תפל לנשנוש עסיסי ומלא טעם — והכל בזכות הרוטב החם שהן סופגות לתוכן. הרוטב הזה ישנה כל מה שתטבלו בו, בעיקר דברים שיוצאים מהמחבת, למשל קציצות (ולא בהכרח קציצות אסיאתיות). במקום להעביר אותן לנייר סופג נסו לטבול ישר ברוטב החם, ורק אז העבירו לצלחת. הרוטב החם ייספג בקציצה טוב יותר כשהיא חמה ויעניק לה עסיסיות משגעת וטעם נפלא. בלי הדאשי הטעם עירום משהו, אבל כשאין תוכלו להחליף במרק עוף למשל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאגאדשי טופו:

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים רוטב סויה

1

מביאים לרתיחה את הדאשי ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה למיצוי טעמים. מוסיפים סויה, מירין וסוכר ומבשלים עוד דקה.

2

שומרים חם או שומרים בצנצנת במקרר עד חודש ומחממים לפני ההגשה.

מכינים את הטופו

3

: מצפים קוביות טופו בקורנפלור ומנערים מהשאריות. מטגנים במחזורים 3 דקות בכל פעם עד הזהבה קלה.

4

מניחים את הקוביות בקעריות הגשה ויוצקים מהרוטב. מוסיפים צנון, בצל ירוק וכוסברה ומגישים מייד.

מה עוד עושים עם הרוטב?

  1. מטגנים קציצות מכל סוג שהוא וטובלים אותן בעודן חמות בתוך הרוטב. הן סופגות אותו טוב יותר.
  2. צולים חזה עוף במחבת עם מעט שמן, וכשהוא מוכן יוצקים עליו מהרוטב ומניחים לו להיספג בנתח דקה-שתיים.
  3. כשמכינים גיוזה, מטגנים אותה מצד אחד, יוצקים רוטב, מכסים ומאדים לספיגת הרוטב.
  4. מטגנים לביבות אורז או קינואה ובסיום הטיגון מחזירים את הלביבות למחבת, יוצקים עליהן מהרוטב ונותנים לו להיספג בהן.