מתכון

אורז אדום עם זרשק וזעפרן

אורז פרסי עם גרגרי זֶרֶשְק — צימוקים פרסיים אדומים וחמצמצים, המתבשלים-מתקרמלים ארוכות בתוך השמן

9,884 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
אורז אדום עם זרשק וזעפרן של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה
אורז אדום עם זרשק וזעפרן של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה

האורז הזה הצית את דמיוני כשהייתי ילדה. גרגרי זֶרֶשְק נראו לי כאבני חן שנוצצות בצלחת כמו אוצר מהאגדות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

לאורז:

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

משרים זרשק וזעפרן ב-1/4 כוס מים רותחים בתוך סיר קטן למשך שעה. מערבבים כל 5 דקות כדי שהזרשק יספחו את כל המים והטעם מהזעפרן.

2

מוסיפים לזעפרן שמן וסוכר ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. מניחים בצד עד ההגשה.

מכינים את האורז:

3

מבשלים אורז בסיר גדול עם שפע מי מלח רותחים כ-7 דקות על להבה גבוהה עד שהחלק החיצוני של הגרגרים מתרכך אך החלק הפנימי נותר קשה. מסננים ומעבירים לקערה.

4

שמים שמן וכורכום בסיר בו בושל האורז, מערבבים ומרפדים את תחתית הסיר בפרוסות תפוח אדמה — בשכבה אחת ובצפיפות.

5

מעבירים את האורז לסיר בלי לגעת בו או להדק. יוצרים בעזרת ידית של כף עץ כמה "ארובות", שמגיעות עד לשכבה של תפוח האדמה. מכסים את הסיר במגבת ואז במכסה.

6

מבשלים 7 דקות על להבה גבוהה (כך תפוחי האדמה בתחתית הסיר ייטגנו ויהפכו פריכים). מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 15 דקות.

7

מעבירים את האורז לקערת הגשה, ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה סביב האורז. מפזרים מעל את הזרשק.

8

האורז יישמר בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים.