מתכון

אורז דביק – מתכון בסיסי

מתכון בסיסי לסטיקי רייז (אורז דביק) עם מרקם נעים, טעם ניטרלי וצבע לבן בוהק. ילדים יאהבו אותו מאוד

47,392 בשלנים התעניינו במתכון זה
אורז דביק. צילום: דניה ויינר
אורז דביק. צילום: דניה ויינר

מרקם נעים, טעם ניטרלי וצבע לבן בוהק. ילדים יאהבו אותו מאוד. מתכון עקרוני ללא כמויות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את האורז בקערה עם שפע מים במשך לילה או 3 שעות לפחות במים חמים.

2

מסננים ומניחים את האורז בסלסילת אידוי מיוחדת או בכלים אלטרנטיביים.

3

ממלאים סיר גדול במים עד מחצית גובהו ומניחים בתוכו את הסלסילה. מוודאים שיש 3-2 ס"מ רווח בין הסלסילה למים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 25 דקות עד שהאורז רך ומבריק.

4

הופכים על מגש ומאווררים בתנועות קיפול עדינות, כדי להיפטר מגושים.

5

מעבירים לקערה עמוקה ומגישים, או שומרים מכוסה במקום חמים עד להגשה (לא יותר משעתיים).