אפייה יצירתית
חיפוש מתקדם

מתכון לאורז פרסי (לבן-צהוב) חגיגי עם טהגיד

מתכון לאורז פרסי (לבן-צהוב) חגיגי עם טהגיד
צילום: דן לב | סגנון: דיאנה לינדר

בלי תוספות מיוחדות, הכי נקי ומהודק שיש. אני אוהבת לתבל את תפוחי האדמה בכורכום (בשביל הצבע) וזעפרן (בשביל הטעם).

חומרים

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את האורז עד שהמים הניגרים מהמסננת צלולים לחלוטין.
  2. משרים את האורז בקערה עם מי מלח לשעתיים מינימום ועדיף ללילה. מסננים ושוטפים במים זורמים.
  3. מביאים לרתיחה סיר עם מים.
  4. מעבירים את האורז המסונן לסיר ומבשלים 3 דקות בבעבוע עדין על סף רתיחה. מורידים מהכיריים ומסננים. שוטפים את הסיר משיירי עמילן.
  5. יוצקים לסיר 2 כפות מים, 3 כפות שמן, מלח, זעפרן ו-1/2 כפית כורכום ומחממים לפיזור אחיד של התבלינים.
  6. מסדרים פרוסות תפוחי אדמה בסיר בשכבה אחידה. עורמים עליהן 5 כפות אורז, משטחים ומהדקים בידיים או בעזרת כף למיצוב מבנה הכוורת. מזהיבים 5 דקות או עד שרואים שהשוליים מזהיבים.
  7. מוסיפים לסיר את יתרת האורז ויוצרים בו גומות (ארובות) בעזרת ידית של כף עץ.
  8. מבשלים ללא מכסה על להבה בינונית-גבוהה 2 דקות עד שעולים אדים מהארובות.
  9. מנמיכים את הלהבה למינימום, מערבבים את יתרת השמן עם 1/2 כפית כורכום ומזלפים מעל. מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים כ-45 דקות עד שעה.
  10. לפני ההגשה הופכים את הסיר על צלחת הגשה גדולה.
אפייה יצירתית מעדנות
12 בנובמבר 2015
תגובות

תגובות (2)

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים