מתכון

אורז קארי יפני

היפנים יצרו תערובת קארי עדינה והוסיפו מרכיבים שהתאימו את הטעם לכיוון יפני, כמו רסק תפוחים וחמאה

6,151 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
אורז קארי יפני. צילום: דניה ויינר | סגנון רותם ניר
אורז קארי יפני. צילום: דניה ויינר | סגנון רותם ניר

הקארי היפני דומה לקארי ההודי, אך גם שונה ממנו מאוד. היפנים יצרו תערובת קארי עדינה, הוסיפו מרכיבים שהתאימו את הטעם לכיוון יפני, כמו רסק תפוחים וחמאה, והוציאו מרכיבים שלטעמם היו דומיננטיים מדי. הקארי מאוד פופולרי ביפן. בתפריט של “בית קארי” אפשר למצוא מגוון של מנות, החל בקארי לילדים ועד כזה שכתוב עליו: “עינייך יתגלגלו בתוך ראשך מרוב החריפות”. גם בארץ נמכר הקארי היפני בכמה דרגות חריפות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאורז:

לקארי:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את האורז:

1

מניחים אורז בסיר. מוסיפים מלח ומים עד לכיסוי של 2 ס”מ מעל האורז. מכסים היטב ומביאים לרתיחה. מערבבים כדי לשחרר את האורז שנדבק לתחתית, מכסים שוב, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 15-12 דקות. מורידים מהאש ומשאירים כ-10 דקות לנוח.

מכינים את הקארי:

2

יוצקים ציר או מים לתוך הסיר. מוסיפים גזר ומביאים לרתיחה. לאחר כמה דקות מכניסים בצל ותפוחי אדמה, ולאחר עוד כ-2 דקות מכניסים גם את העוף. מבשלים עוד כ-2 דקות ומסירים מהאש.

3

שוברים את תערובת הקארי לקוביות ומכניסים לתוך הסיר. מערבבים היטב, מחזירים לסיר ומחכים לרתיחה. לאחר שתערובת הקארי נמסה כליל, מבשלים עוד 3 דקות ומכבים את האש. נותנים לתבשיל לנוח 5 דקות לפני ההגשה.

מרכיבים את המנה ומגישים:

4

מניחים את האורז המאודה בצד אחד של צלחת חצי עמוקה, ובצד השני — את תערובת הקארי. אפשר להגיש לצד קערית מחמצים יפניים.