האגדה מספרת, שהמנה הזאת נולדה בפנימיית “איטון” היוקרתית באנגליה, כשכלב לברדור התיישב על הקינוח המקורי (שהיה כנראה פבלובה, אבל אין לדעת). זאת המנה הפשוטה והזריזה ביותר להכנה. אפשר בהחלט להשתמש במרנג קנוי או להכין מרנג.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מקציפים שמנת לקצפת.
2
מוסיפים שברי מרנג ותותים ומערבבים. יוצקים לכוסות אישיות ומגישים מייד.
מנה מרעננת וקלה מתבקשת כסיום לסעודה גדולה. מתאימה גם למי שמחפש קינוח פרווה חגיגי.
מכינים סלט פירות מקערת הפירות בבית. מוסיפים כדור סורבה חמצמץ וזילופים קטנטנים של מרנג שוויצרי או צרפתי, שמכינים מבעוד מועד עם שאריות מרנג מקינוח אחר, או כאלה שרוכשים מן המוכן. זה כל הסיפור.
גיוון: במקום מרנג מוכן אפשר להשתמש גם בנשיקות שבורות.