מתכון

איטון מס

לפי האגדה, נולדה המנה בפנימיית “איטון” באנגליה, כשלברדור התיישב על הקינוח המקורי. זו גרסה פשוטה וזריזה

5,561 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
איטון מס. צילום: בועז לביא | סגנון: דלית רוסו
איטון מס. צילום: בועז לביא | סגנון: דלית רוסו

האגדה מספרת, שהמנה הזאת נולדה בפנימיית “איטון” היוקרתית באנגליה, כשכלב לברדור התיישב על הקינוח המקורי (שהיה כנראה פבלובה, אבל אין לדעת). זאת המנה הפשוטה והזריזה ביותר להכנה. אפשר בהחלט להשתמש במרנג קנוי או להכין מרנג.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקציפים שמנת לקצפת.

2

מוסיפים שברי מרנג ותותים ומערבבים. יוצקים לכוסות אישיות ומגישים מייד.

סלט פירות אביבי עם סורבה ונטיפי מרנג
מנה מרעננת וקלה מתבקשת כסיום לסעודה גדולה. מתאימה גם למי שמחפש קינוח פרווה חגיגי.
מכינים סלט פירות מקערת הפירות בבית. מוסיפים כדור סורבה חמצמץ וזילופים קטנטנים של מרנג שוויצרי או צרפתי, שמכינים מבעוד מועד עם שאריות מרנג מקינוח אחר, או כאלה שרוכשים מן המוכן. זה כל הסיפור.

גיוון: במקום מרנג מוכן אפשר להשתמש גם בנשיקות שבורות.