מתכון

תבשיל אפונה מסאלה

תבשיל אפונה חריף שמוגש בתוך טורטיה שנולד כשתת-היבשת ההודית פוגשת את התרבות המקסיקנית

37,097 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
אפונה מסאלה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
אפונה מסאלה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

כדאי שתהיה בבית אפונה יבשה: היא הקשוחה בין הקטניות הקטנות, אבל אם מתייחסים אליה יפה, היא רכה כמו חמאה ומשדרגת כל תבשיל בטעם עמוק וצבע מרהיב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

משרים אפונה 12 שעות בשפע מים (אפשר להשתמש באפונה אורגנית מהירת בישול שאין צורך להשרות). מסננים.

2

שמים את האפונה בסיר עם הרבה מים פושרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 45 דקות (לאורגנית) או שעה וחצי (לרגילה) עד שהאפונה רכה ומתפוררת. מסננים.

3

מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים בצלים 10 דקות על להבה בינונית עד השחמה. מוסיפים את האפונה, שום, ג’ינג’ר ופלפל חריף ומטגנים עוד דקה.

4

מוסיפים עגבניות, קארי ומלח ומבשלים כמה דקות. יוצקים 1/2 כוס מים וחלב קוקוס (אם רוצים) ומבשלים עוד 10 דקות מכוסה על להבה נמוכה.

5

מוסיפים עלי מנגולד או תרד ומבשלים 5 דקות. טועמים ומפוגגים את החמיצות עם מעט סוכר.

6

מפזרים כוסברה על התבשיל, מורידים מהכיריים ומגישים עם יוגורט ופיתה דקה.