מתכון

באו במילוי בשר של אהרוני

הלחמניות התפוחות והמאודות האלה הן קלאסיקה של המטבח הסיני. העולם המערבי גילה אותן רק לפני כמה שנים

105,573 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
באו במילוי בשר. צילום: שי נייבורג
באו במילוי בשר. צילום: שי נייבורג

הלחמניות התפוחות והמאודות האלה הן קלאסיקה של המטבח הסיני. העולם המערבי גילה אותן לפני כמה שנים ומאז הוא עושה בהן שימושים מפתיעים, בעיקר כשהוא מתייחס אליהן כאל לחמניות לכל דבר. אפשר למלא את כדורי הבצק ולאדות אותם עם המלית. לחילופין אפשר לאדות אותם כמו שהם, לפרוס לשניים כמו לחמנייה ולמלא בכל טוב — כפי שתראו במתכון שלפניכם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית בשר:

להרכבת המנה:

אופן ההכנה

1

מכינים את הבאו: מערבבים בכלי את המים, סוכר ושמרים, מכסים ומניחים לתערובת לעמוד כ-10 דקות עד שהיא תוססת.

2

שמים את הקמח, מלח, שמן ואבקת אפייה בקערת המיקסר. מוסיפים את תערובת המים-סוכר-שמרים, מערבבים ולשים כ-5 דקות עד שמתקבל בצק חלק ונוח לעבודה. צרים מהבצק כדור, מניחים בקערה מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי.

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20×40 ס"מ. מקפלים ל-3 חלקים (צילום מס' 1).

קיפול באו של אהרוני. צילום: שי נייבורג

4

מרדדים שוב למלבן גדול ודק בגודל 35×50 ס"מ. מורחים את המלבן בשכבה דקה של מים ומגלגלים לגליל ארוך ומהודק (צילום מס' 2).

קיפול באו של אהרוני. צילום: שי נייבורג

5

חותכים את הגליל לחתיכות באורך כ-6-5 ס"מ (צילום מס' 3).

קיפול באו של אהרוני. צילום: שי נייבורג

6

מניחים את חתיכות הבצק בכלי אידוי (תחת כל אחת שמים ריבוע קטן של נייר אפייה), מכסים במגבת לחה וממתינים כחצי שעה עד שיתפחו שוב (צילום מס' 4).

קיפול באו של אהרוני. צילום: שי נייבורג

7

מניחים את כלי האידוי על סיר עם מים רותחים ומאדים 20-15 דקות.

8

מכינים את המלית: מחממים את השמן בווק וכשהוא חם מאוד מטגנים בו את השום, שאלוטס וג'ינג'ר כ-2 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד 2 דקות נוספות.

9

מוסיפים את הסויה, סויה מתוקה ומעט שבבי צ'ילי, מערבבים ומבשלים יחד עוד 2 דקות. מערבבים פנימה את הבצל הירוק ומכבים את האש.

10

מרכיבים את המנה: חוצים את הבאו לרוחבם כמו לחמניות. מניחים על מחצית עלה חסה ועליה עורמים כף גדושה מתערובת הבשר. מכסים במחצית השנייה ומגישים