מתכון

בוואריה פיסטוק ופטל

עוגת גבינה קרה וצחורה עם מחית פיסטוק ירוקה שמפתיעה מבפנים

4,182 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
בוואריה פיסטוק ופטל. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
בוואריה פיסטוק ופטל. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

גיוונים: אם אין פטל טרי אפשר להשתמש גם בקפוא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם פיסטוק:

לבוואריה וניל:

להרכבה והגשה:

אופן ההכנה

מכינים קרם פיסטוק:

1

מערבבים ג'לטין ב-70 מ"ל (1/4 כוס + כף) חלב קר ומניחים בצד עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.

2

‏מקציפים חלמונים עם 50 גרם (1/4 כוס) סוכר. בינתיים מביאים לרתיחה את יתרת החלב בסיר. מעבירים בהדרגה ותוך כדי טריפה את החלב הרותח לתערובת החלמונים. מחזירים את תערובת החלמונים והחלב לסיר. מוסיפים תוך כדי ערבוב קמח ומחית פיסטוק. מבשלים על להבה בינונית עד לקבלת קרם במרקם של יוגורט.

3

מוסיפים לסיר את הג'לטין שספח נוזלים ומערבבים עד שהוא נמס לחלוטין. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת.

4

‏מורידים את הקרם מהכיריים ומסננים לקערה. מצננים כ-20 דקות (כדאי לערבב מדי כמה דקות) עד שהוא מגיע לטמפ' של חום גוף.

5

מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר 5 דקות לקצף רך ויציב ומקפלים שליש ממנו לתערובת הפיסטוק לקבלת מרקם אחיד. מקפלים הכל ליתרת קצף הביצים. יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת פלטה. מעבירים למקפיא ל-30 דקות.

‏בינתיים מכינים בוואריה וניל

6

מכינים באותו אופן כמו את קרם הפיסטוק, רק מחליפים את הפיסטוק בתוכן של מקל וניל.

מרכיבים את הקינוח ומגישים:

7

מניחים 250 גרם פטל בשכבה אחידה על הבוואריה פיסטוק הקפואה, יוצקים עליו את קרם הווניל ומשטחים בעזרת פלטה. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

8

לפני ההגשה רצוי לחמם את דפנות התבנית בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים רותחים כדי להקל על החילוץ העוגה. מניחים על העוגה 100 גרם פטל ומגישים.