עלי הסיגר נוטים להתייבש ולהיקרע, לכן חשוב להכין את כל החומרים מראש ולעבוד בזריזות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
למריחה
להגשה
אופן ההכנה
1
מערבבים את כל חומרי המלית בקערה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
2
מחממים שמן לטיגון עמוק (אם יש מדחום - 180 מעלות). מורחים כל עלה סיגר בביצה. מניחים במרכז העלה כף מהמלית, סוגרים אותו למשולש ומהדקים את השוליים. מורחים את החלק החיצוני בביצה וזורים שומשום וקצח. מטגנים כל בוריק דקה-שתיים, עד שהוא מזהיב, כשהצד עם השומשום פונה כלפי מעלה. הופכים ומטגנים דקה נוספת. מוציאים למסננת או נייר סופג.
3
מורחים יוגורמה עזים על צלחת הגשה. מטפטפים עליו שמן מהאריזה וזורים קצח. מגישים ליד הבוריק החם.