מתכון

בורקיטס דה מייל (טרוודיקוס)

ילידי הבלקן חייבים שיהיה בורקס לכל עת. לכבוד חגי תשרי הם הגו בורקיטס מתוקים, טבולים בדבש או בסירופ סוכר

2,978 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
בורקיטס דה מייל (טרוודיקוס). צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
בורקיטס דה מייל (טרוודיקוס). צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

ילידי הבלקנים חייבים שיהיה להם בורקס לכל עת ולכל מצב. לכבוד חגי תשרי הם הגו בורקיטס מתוקים במיוחד, טבולים בדבש או בסירופ סוכר. סיפור האכילה בגניבה חוזר על עצמו גם כאן. במשפחתה של רות אוליבר המחבוא של הטרוודיקוס היה מתחת למיטת ההורים. המתכון מניב כמות גדולה יחסית של מאפים, מה שמאפשר לאפות מראש ולהקפיא לפני הבישול בסירופ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לבצק:

לסירופ:

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

: מערבבים את כל החומרים בקערה.

מכינים את הבצק

2

: שמים קמח, אבקת אפייה וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה. יוצרים גומה ומוסיפים שמן, חמאה, מים, תמצית וניל ומי ורדים. לשים בעזרת וו לישה עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

ממלאים, מעצבים ואופים

4

: מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 20 גרם ובקוטר כ-3 ס”מ כל אחד. משטחים מעט בעזרת הידיים ומרדדים קלות בעזרת מערוך. ממלאים בכפית ממלית האגוזים. סוגרים לצורת חצי סהר, מהדקים וצובטים את השוליים.

5

אופים 25-20 דקות, או עד שהבורקיטס מזהיבים מעט. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

מכינים את הסירופ ומבשלים בו את הבורקיטס

6

: מבשלים בסיר את כל חומרי הסירופ על להבה בינונית עד שהסוכר נמס והנוזל רותח. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

7

מכניסים חלק מהבורקיטס המצוננים בשכבה אחת לתוך הסירופ הרותח, מבשלים כדקה ומוציאים בעזרת כף מחוררת לכלי שטוח. חוזרים על הפעולה עם יתר הבורקיטס. את הסירופ שנותר בסיר יוצקים על הכל ומקררים. שומרים מכוסה כיום יומיים.