מתכון

בורקס ארטישוק עם כרישה וגבינת קממבר

ארטישוק בבורקס? תתפלאו, זה שילוב מצוין. כאן הוספתי גם גבינת קממבר וכרישה ועיצבתי את המאפה לצורת מקלעת חגיגית

9,355 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
בורקס ארטישוק עם כרישה וגבינת קממבר. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
בורקס ארטישוק עם כרישה וגבינת קממבר. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

אפשר להמיר את הקממבר בגבינת צאן רכה כמו סנט מור ולקבל מאפה עם טעם שונה לגמרי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה:

אופן ההכנה

1

מטגנים קוביות ארטישוק במחבת חמה עם שמן 5 דקות עד הזהבה (אפשר גם לדלג על שלב זה). מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לקערה.

2

חולטים כרישה במי מלח רותחים כ-5 דקות. מסננים היטב וסוחטים את עודפי המים. מוסיפים לקערה עם הארטישוק, מוסיפים גם גבינות ומערבבים.

3

משטחים את הבצק על נייר אפייה. מניחים את המלית על השליש האמצעי לכל אורכו. חותכים משני השלישים החיצוניים רצועות אלכסוניות בלי לנתק אותן מהמרכז. מכסים את המלית ברצועות הבצק לסירוגין אחת מכל צד ליצירת מראה של צמה.

4

מעבירים למקפיא לשעה עד שהבצק קפוא לגמרי. עד כאן אפשר להכין ולהשאיר במקפיא עד השימוש.

5

מחממים תנור ל-190 מעלות.

6

מעבירים את המקלעת עם נייר האפייה לתבנית ומברישים בביצה.

7

אופים כ-35 דקות עד שהבצק זהוב ואפוי.

 

הכנה מראש: אפשר למלא ולהקפיא. אופים ישר מהמקפיא.

עוד דרכים לבשל ארטישוק

 

  • ארטישוק מדורה (פטנט של נועם יעקבא): מערבבים בקערה רבעי תחתיות או לבבות ארטישוקים לא מבושלים עם שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, שיני שום קלופות ורוזמרין. מניחים מעט מן התערובת על יריעת רדיד אלומיניום, סוגרים למעטפה וטומנים בין גחלי מדורה או בגריל הביתי (לא גריל גז!) ל-15 דקות. מתקבלות פיסות ארטישוק רכות עם טעם של מדורה. נועם ממליץ להניח את הארטישוקים בתוך מנז’טים לפני העיטוף ברדיד האלומיניום, לחילוץ ולהגשה נוחים יותר.
  • ארטישוק מטוגן בשמן עמוק: השיטה הזו מתאימה לארטישוקים הצעירים (בייבי ארטישוק), שמבליחים רק בתחילת העונה. חוצים אותם (משאירים את העלים), טובלים בביצה טרופה, בקמח ובפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
  • ארטישוק צלוי בתנור עם תבלינים: עוד מתכון של נועם יעקבא – חותכים תחתיות או לבבות ארטישוקים לרבעים ומניחים בתבנית (מומלץ להוסיף עוד ירקות שורש כמו תפוחי אדמה). מזלפים שמן זית ורוטב צ’ילי מתוק, מוסיפים שיני שום קלופות, עלי רוזמרין, מלח ופלפל שחור וצולים בתנור בטמפ’ של 180 מעלות כ-25 דקות עד הזהבה.