מתכון

ביסקוטי בריאות

קולים קוואקר במיקרוגל או במחבת ומקבלים ביסקוטי פריכים ואגוזיים במיוחד בלי להגדיל את כמות האגוזים במתכון

5,864 בשלנים התעניינו במתכון זה
ביסקוטי בריאות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
ביסקוטי בריאות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

קולים קוואקר במיקרוגל או במחבת ומקבלים ביסקוטי פריכים ואגוזיים במיוחד בלי להגדיל את כמות האגוזים במתכון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

קולים קוואקר עם חמאה במחבת כ-3 דקות עד שזהובה ופריכה (במיקרו 2 דקות). מצננים.

3

מערבבים את החומרים למעט האגוזים והחמוציות ויוצרים בצק אחיד. מוסיפים אגוזים וחמוציות ומערבבים לפיזור אחיד.

4

מעצבים שתי כיכרות באורך 5×20 ס”מ ומניחים בתבנית.

5

אופים 20 דקות עד שזהוב ויציב. מצננים לגמרי. בינתיים מורידים את חום התנור או מכבים.

6

מחממים את התנור ל-160 מעלות.

7

פורסים את הכיכרות לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. מסדרים על רשת התנור ומייבשים 10 דקות עד שפני הפרוסות (החלק החתוך) זהובים. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.