מתכון

ביסקוטי קליפות הדרים מסוכרות ושוקולד לבן

את המראה המהודר שלהן מקבלות העוגיות בזכות טבילה בשוקולד לבן מומס, רגע לפני ההגשה

1,380 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
ביסקוטי קליפות הדרים מסוכרות ושוקולד לבן. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
ביסקוטי קליפות הדרים מסוכרות ושוקולד לבן. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

גיוונים:

  • במקום לטבול את הביסקוטי בשוקולד מומס, מוסיפים לבצק כוס שוקולד צ'יפס לבנים.
  • מחליפים את קליפות התפוזים בקליפות קלמנטינה ופומלה מסוכרות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לקבלת קרם בהיר ומעט אוורירי. מוסיפים ביצים, ליקר וקליפת תפוז מגוררת בהדרגה ותוך כדי הקצפה.

3

מנפים לקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שנוצר בצק.

4

מוסיפים קליפות הדרים מסוכרות ואגוזים ומערבלים עוד כמה שניות, רק עד שהם נטמעים בבצק.

5

יוצרים גלילות מוארכות (נקניקים) ומניחים בתבנית במרווחים.

6

אופים כ-25 דקות עד שיציב וזהוב מאוד. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.

7

מוציאים מהתנור וממתינים 10 דקות, או עד שאפשר לפרוס מהן עוגיות בלי שהן יתפרקו. בשלב זה הבצק לא אפוי לגמרי במרכז. חותכים בסכין לחם (משונן) לעוגיות אלכסוניות בעובי 1/2 ס"מ. מסדרים את העוגיות על צידן על רשת או תבנית.

8

מחזירים לתנור לייבוש במשך רבע שעה עד שהן קלויות וזהובות.

9

מצננים לגמרי וטובלים בשוקולד לבן מומס. מניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתייצב.

10

שומרים בקופסה אטומה.