מתכון

ביסקוטי שוקולד-שיפון

אופים פעמיים, אבל מוסיפים קקאו משובח שצובע בחום כהה

6,210 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
ביסקוטי שוקולד-שיפון. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
ביסקוטי שוקולד-שיפון. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

אופים פעמיים, אבל מוסיפים קקאו משובח שצובע בחום כהה וגם שפע מרכיבים שעושים לנו טוב: קמח שיפון מלא, שקדים, פיסטוקים ומשמשים מיובשים.

אין בעיה להשיג קמח מלא. אפשר למצוא אותו בכל מכולת שכונתית. בסופרים הגדולים יש קמחים מסוגים שונים ומשונים, וכולם נהדרים ושופעי בריאות. בקיצור, כדאי ללמוד לעבוד איתם.
אופים מומחים ממליצים אמנם לשלב קמח מלא עם קמח לבן (וכך אני פועלת בדרך כלל), אולם הפעם החלטתי לעבוד על טהרת הקמח המלא, ואפילו להוסיף משתתפים מלאים נוספים: קמח שיפון מלא, קינואה, כוסמין ושיבולת שועל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבלים קמח, שיבולת שועל, חמאה, סוכר ותמצית וניל במערבל עם וו לישה עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים חלב ומערבלים לקבלת כדור בצק מעט דביק. מוסיפים צימוקים וגרעיני דלעת ולשים בידיים לפיזור אחיד בבצק.

2

מחלקים את הבצק לשניים, ומגלגלים כל מחצית לגליל בקוטר 4 ס”מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-3 שעות. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מוציאים את הבצק מהמקפיא, ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ בעזרת סכין חד. מניחים בתבנית.

4

אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות מעט. העוגיות צריכות להיות רכות כשהן יוצאות מהתנור ולהתקשות רק בצינון.

5

מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום.

מדריך הקמחים המלאים:

קמח שיפון
עני בגלוטן (מולקולות חלבון שתורמות לגמישות הבצק ולנפחו), ולכן באפייה ביתית עדיף להכין ממנו רק עוגיות פריכות ולא לחם או עוגה.

קמח כוסמין
עני גם כן בגלוטן אך עשיר יותר בחלבון, בסידן, בברזל ובסיבים מאשר קמח חיטה רגיל ובעל טעם מתקתק ועדין יותר מקמח חיטה. כשניסיתי לאפות עם קמח כוסמין בלבד, הבצק התפורר לגמרי לאחר האפייה, ולכן שילבתי איתו קמח מלא רגיל לקבלת בצק יציב. הקמח עשיר בוויטמינים מקבוצת B ובעל ערך גליקמי נמוך, ולכן מומלץ לחולי סכרת.

קמח קינואה
טעם יחסית דומיננטי (של קינואה, אלא מה?), עשיר בסיבים תזונתיים, מינרלים, ויטמין E וויטמינים מקבוצת B.

שיבולת שועל
לא קמח, אבל חומר גלם חשוב. זהו דגן עשיר בסיבים מסיסים, ויטמינים, נחושת, ברזל, אבץ, מגנזיום, זרחן וסידן — מינרלים המועילים לתפקוד גופני טוב.