כמה פשוט, ככה טעים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מסירים בזהירות את גבעולי הבמיה בעזרת סכין חד, בלי לפצוע את התרמיל. מעבירים למסננת, שוטפים ומסננים היטב. מניחים את הבמיה על נייר סופג ומייבשים (אפשר בנוסף לייבש שעה-שעתיים בשמש).
2
מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן ואת הבמיה ומטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים 1/4 כוס מים, מיץ לימון ושום ומאדים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד שהבמיה מתרככת מעט אך נותרת פריכה.
3
מזלפים מעט מיץ לימון מעל, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
אפשר (אבל רק אם אתם מוכרחים) לייבש את הבמיה בשמש שעה-שעתיים, כדי להיפטר מחלק מן הריר. אחר כך מטגנים קלות בשמן זית ומצרפים למנות הבאות:
- חביתה, פריטטה ואפילו שקשוקה
- תבשילי דגנים כמו אורז, קוסקוס ובורגול
- כל רוטב עגבניות – כדורי בשר, בולונז וכו’
- סלטים ירוקים
- פיצות או פוקאצ’ה ביתית
- כל תבשילי הירקות, ממוקפצים בסגנון אסיאתי ועד גיבץ’ בלקני.