מתכון

במיה בשום, לימון ופטרוזיליה

כמה פשוט, ככה טעים

54,671 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
במיה בשום, לימון ופטרוזיליה
במיה בשום, לימון ופטרוזיליה

כמה פשוט, ככה טעים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מסירים בזהירות את גבעולי הבמיה בעזרת סכין חד, בלי לפצוע את התרמיל. מעבירים למסננת, שוטפים ומסננים היטב. מניחים את הבמיה על נייר סופג ומייבשים (אפשר בנוסף לייבש שעה-שעתיים בשמש).

2

מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן ואת הבמיה ומטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים 1/4 כוס מים, מיץ לימון ושום ומאדים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד שהבמיה מתרככת מעט אך נותרת פריכה.

3

מזלפים מעט מיץ לימון מעל, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

במיה – שידוכים

אפשר (אבל רק אם אתם מוכרחים) לייבש את הבמיה בשמש שעה-שעתיים, כדי להיפטר מחלק מן הריר. אחר כך מטגנים קלות בשמן זית ומצרפים למנות הבאות:

  • חביתה, פריטטה ואפילו שקשוקה
  • תבשילי דגנים כמו אורז, קוסקוס ובורגול
  • כל רוטב עגבניות – כדורי בשר, בולונז וכו’
  • סלטים ירוקים
  • פיצות או פוקאצ’ה ביתית
  • כל תבשילי הירקות, ממוקפצים בסגנון אסיאתי ועד גיבץ’ בלקני.