העוגיות הכי טעימות כשהן יוצאות מהתנור.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
להברשה:
לפיזור:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
1
שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית כ-8-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
2
יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת קלות. מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב-50%.
מכינים את המלית, ממלאים ואופים:
3
מערבבים ממרח תמרים עם שומר טחון.
4
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
5
מחלקים את הבצק ל-30 כדורים בקוטר 4 ס"מ. משטחים כל כדור בעזרת הידיים למן פיתה ומניחים כפית מהמלית במרכזו. סוגרים את הבצק סביב המלית (כמו שמכינים קובה) ומגלגלים לכדור.
6
מקמחים משטח עבודה ומרדדים בעדינות את כדורי הבצק הממולאים למעין פיתות בקוטר 6 ס"מ. מניחים את הבעבות בתבניות במרווחים של 3-2 ס"מ ודוקרים אותן קלות במזלג. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל זרעי שומר.
7
אופים כ-20 דקות עד הזהבה. מצננים ושומרים עד 4 ימים בכלי אטום.