מתכון

בעבע בתמר בניחוח אניס

מלית התמרים של עוגיית השמרים העיראקית מקבלת טעם אניסי בזכות תוספת זרעי שומר. מי שלא אוהב יכול להחליפו בקינמון

10,534 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
בעבע בתמר בניחוח אניס של אוריה גבע
בעבע בתמר בניחוח אניס של אוריה גבע

העוגיות הכי טעימות כשהן יוצאות מהתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

להברשה:

לפיזור:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית כ-8-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.

2

יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת קלות. מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב-50%.

מכינים את המלית, ממלאים ואופים:

3

מערבבים ממרח תמרים עם שומר טחון.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

5

מחלקים את הבצק ל-30 כדורים בקוטר 4 ס"מ. משטחים כל כדור בעזרת הידיים למן פיתה ומניחים כפית מהמלית במרכזו. סוגרים את הבצק סביב המלית (כמו שמכינים קובה) ומגלגלים לכדור.

6

מקמחים משטח עבודה ומרדדים בעדינות את כדורי הבצק הממולאים למעין פיתות בקוטר 6 ס"מ. מניחים את הבעבות בתבניות במרווחים של 3-2 ס"מ ודוקרים אותן קלות במזלג. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל זרעי שומר.

7

אופים כ-20 דקות עד הזהבה. מצננים ושומרים עד 4 ימים בכלי אטום.