מתכון

ביף בורגיניון

הטעמים העשירים והניחוחות הנפלאים של תבשיל המועשר ביין מכל צבע או סוג הם מיוחדים במינם

18,797 בשלנים התעניינו במתכון זה
בף בורגיניון. צילום: מיכל לנרט
בף בורגיניון. צילום: מיכל לנרט

בכל מקום שבו מייצרים יין, גם מבשלים איתו, ולא במקרה – הטעמים העשירים והניחוחות הנפלאים של תבשיל המועשר ביין מכל צבע או סוג הם מיוחדים במינם. זו מנה צרפתית קלאסית מחבל בורגון, שנוהגים להכינה עם יין מאזור זה, אבל כל יין אדום אחר מאיכות טובה יפיק תבשיל נהדר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המרינדה, ומשרים בה את הבשר למשך לילה במקרר. מסננים ומפרידים את הבשר מהמרינדה, ושומרים לחוד את הנוזל עם הירקות.

2

מחממים שמן בסיר כבד.

3

מקמחים את קוביות הבשר, מוסיפים לסיר ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות.

4

מוסיפים את המרינדה, הירקות והציר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים וחצי, עד שהבשר רך מאוד והרוטב מסמיך.

5

כרבע שעה לפני תום הבישול מחממים מחבת (ללא שומן) ומטגנים פטריות. מוסיפים לסיר הבשר ומבשלים עוד רבע שעה. מגישים עם פירה, אורז או קוסקוס.

גיוונים:

  • במקום פטריות, מוסיפים כוס עגבניות מיובשות כבר בתחילת הבישול.
  • מוסיפים 100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות, בשלב הוספת הפטריות לתבשיל.

לפי אותה שיטה מכינים:
קדרת בקר ביין ופטריות: מוסיפים למרינדה 2 גרם פטריות מיובשות. בשלב האחרון של הבישול מתגברים את השמפיניון בעוד מינים של פטריות (ירדן, פורטבלה) – בסך הכל 3 סלסילות.