מבצע סכינים אהרוני
חיפוש מתקדם

מתכון לבצל ממולא באורז ברוטב סילאן ותמרהינדי

מתכון לבצל ממולא באורז ברוטב סילאן ותמרהינדי
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

המלית - אורז; הרוטב - מתקתק ועשיר; הסוד - סבלנות. רות אוליבר מלמדת להכין בצל ממולא צעד אחר צעד. מנה צמחונית מלאת טעם, שמתאימה לאירוח כמנה ראשונה.

חומרים

למלית:
לרוטב הבישול:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצלים למילוי: חורצים כל בצל על קליפתו מהגבעול עד השורש, אבל רק עד לב הבצל (ראו תמונה). מניחים בקערת זכוכית, מכסים ומאדים במיקרוגל 8-5 דקות לריכוך חלקי. מקררים היטב ומפרידים בין הגלדים. שומרים את ליבות הבצלים לריפוד הסיר. לחילופין אפשר לחלוט את הבצלים החרוצים בסיר עם מים רותחים במשך 15-10 דקות.
  2. מכינים את המלית וממלאים: מטגנים בצל במחבת עם שמן 4 דקות להזהבה קלה. מוסיפים אורז ומטגנים עוד דקה-שתיים. מצננים ומערבבים עם שאר חומרי המלית.
  3. מניחים כפית מלית בחלק הפנימי של כל גלד ומגלגלים לפי צורתו הטבעית (הוא כמעט מתגלגל מעצמו). מרפדים סיר בליבות הבצלים ששמרנו ומסדרים עליהן את הממולאים עם התפר כלפי מטה בצפיפות ובשכבה אחת.
  4. מכינים את הרוטב ומבשלים: מערבבים את כל החומרים בקערה קטנה ויוצקים על הבצלים. מניחים עליהם צלחת ומכסים במכסה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעה עד שהנוזלים מצטמצמים.