המלית – בשר או אורז או שניהם יחד; הרוטב – מתקתק ועשיר; הסוד – סבלנות. רות אוליבר מלמדת להכין בצל ממולא צעד אחר צעד. מעשירים את מלית הבשר והאורז בפירות מיובשים ומבשלים ברוטב חמוץ-מתוק עשיר במיוחד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
לרוטב הבישול:
אופן ההכנה
מכינים את הבצלים למילוי
1
חורצים כל בצל על קליפתו מהגבעול עד השורש, אבל רק עד לב הבצל. מניחים בקערת זכוכית, מכסים ומאדים במיקרוגל 8-5 דקות לריכוך חלקי. מקררים היטב ומפרידים בין הגלדים. את הליבה של הבצלים שומרים לריפוד הסיר. לחילופין אפשר לחלוט את הבצלים החרוצים בסיר עם מים רותחים במשך 15-10 דקות.
מכינים את המלית וממלאים
2
מערבבים את כל החומרים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
3
מניחים כפית מלית בחלק הפנימי של כל גלד ומגלגלים לפי צורתו הטבעית (הוא כמעט מתגלגל מעצמו). מרפדים סיר (או תבנית) בליבות הבצלים ששמרנו ומסדרים עליהן את הממולאים עם התפר כלפי מטה בצפיפות ובשכבה אחת.
מכינים את הרוטב ומבשלים
4
מערבבים את כל החומרים בקערה קטנה ויוצקים על הבצלים. מניחים עליהם צלחת ומכסים במכסה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעה עד שהנוזלים מצטמצמים.