מתכון

בצק בסיסי לפיצה שאוכלים מיד

מתחשק לכם לאפות פיצה ביתית, עם רוטב עגבניות משובח וגבינה מבעבעת? זה המתכון שתחזרו אליו שוב ושוב

189,125 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פיצה בסיסית. צילום: Shutterstock
פיצה בסיסית. צילום: Shutterstock

גבינה
הכי מומלצת היא כמובן המוצרלה. כדורי המוצרלה במים יקרים יותר ומפרישים נוזלים רבים, לכן עדיפה המוצרלה היבשה, שאותה אפשר לקנות גם מגוררת. אפשר להשתמש גם בגבינות צאן, בולגרית, או פרמזן. תוספות כיד הדמיון וכושר האלתור, מירקות קלויים או מטוגנים ועד פרוסות בשר מעושן או כבוש, דגים מומלחים, פירות ים ועוד.

גיוון: אפשר להמיר את השמרים היבשים ב-1/3 חבילה או 15 גרם שמרים טריים.

אולי יעניין אתכם גם: מתכון לפיצה בסיסית שאופים מראש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

מכניסים לסיר את כל המרכיבים. מבשלים מכוסה כשעתיים על אש קטנה.

2

מנקזים נוזלים עודפים (אם יש) ומרסקים במטחנת מסננת ידנית (מולין). מטחנה זו לא חותכת את העגבנייה, אלא מועכת אותה ומסננת את הקליפות.

3

טועמים ומתבלים שוב. את העודפים אפשר לאחסן בצנצנות מעוקרות (עד שנה), במקרר (5 ימים) או במקפיא (עד חודשיים).

מכינים את הבצק:

4

מערבבים שמרים במים פושרים עם סוכר, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב. מכסים ומניחים לתסוס בצד ל-10 דקות.

5

שמים את תערובת השמרים בקערת מיקסר, מוסיפים את שאר החומרים ולשים בעזרת וו לישה, תוך כדי הוספה הדרגתית של מים. לשים עד לקבלת בצק כ-10 דקות.

6

מקמחים את הבצק, עוטפים במגבת לחה, ומתפיחים כשעה.

7

לאחר שהבצק תפוח היטב, לשים אותו מעט להוצאת האוויר, ומחלקים לשלושה חלקים. יוצרים כדור מכל חלק, ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.

8

מוציאים את הבצק מהמקרר ומביאים אותו לטמפרטורת החדר.

9

מחממים תנור ל-250 מעלות.

10

מרדדים כל כדור לעובי של כ-1/2 ס"מ. מורחים תוספות ואופים 12-10 דקות, עד שהבצק אפוי מלמטה.