מתכון

בראוניז של שלושה שוקולדים

בראוניז יפים, עם מרקם פאדג'י נהדר, ויש בהם ייצוג לכל טעמי השוקולד: חלב, מריר ולבן

93,476 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
בראוניז שלושה שוקולדים. צילום: דניאל לילה
בראוניז שלושה שוקולדים. צילום: דניאל לילה

לכל אחד יש בוודאי מתכון של בראוניז… הנה מתכון שאני אוהבת במיוחד. הבראוניז יפים, עם מרקם נהדר, ויש בהם ייצוג לכל טעמי השוקולד: חלב, מריר ולבן. ההשראה למתכון באה מ- Flavours – ספרה הנהדר של דונה היי האוסטרלית. הבראוניז האלה פאדג'יים וכבדים. מי שאוהב מאפים קלילים ועוגתיים יותר יכול להמיר מחצית מכמות הקמח הרגיל בכמות זהה של קמח תופח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.

3

מקציפים ביצים וסוכר במיקסר עד לקבלת מרקם קרמי. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס עד לקבלת תערובת אחידה.

4

מנפים קקאו וקמח מעל לתערובת ומקפלים. שומרים רבע מקוביות השוקולד הלבן ושוקולד החלב לקישוט, את השאר ממיסים, מוסיפים לתערובת ומערבבים קלות.

5

יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים למעלה אגוזי פקאן ואת שוקביות השוקולד ששמרנו. אופים 35-40 דקות, עד שהמאפה יציב אך עדיין רך למדי.

6

מצננים לטמפרטורת החדר. אם יש זמן מכניסים את התבנית עם העוגה למקפיא לחצי שעה, כדי להקל על החיתוך. חותכים לריבועים ומגישים.

7

שומרים בכלי אטום, בטמפטורת החדר או במקרר.

ביום חם מומלץ להקפיא לחצי שעה את השוקולד החתוך המשמש לקישוט הבראוניז. כך מובטח שהוא ישמור על צורתו לאחר האפייה.