מתכון

ברוקולי מוקרם

הכי נוח לחלוט ברוקולי בכלי מכוסה במיקרוגל — הוא מתקבל אל-דנטה ובגוון ירוק עז

46,705 בשלנים התעניינו במתכון זה
ברוקולי מוקרם . צילום: דניה ויינר
ברוקולי מוקרם . צילום: דניה ויינר

החג הכי טעים (שלא נאמר הכי משמין) כבר מאחורינו. לפני שנפצח בהכנות לקיץ נשארה לנו עוד משוכה אחרונה: למגר את שאריות הגבינה שנותרו אחרי החג — חריץ של דנבלו, קובייה קטנה של צפתית קשה, גאודה ועוד קצת כנען — ולזכור שבשנה הבאה אפשר לקנות פחות. 10 דברים טעימים, שתוכלו להכין עם זנבות הגבינה שנותרו במקרר. כל מתכון הוא בגדר הצעה, שעל בסיסה אפשר להכין שפע של מנות.

ירקות מוקרמים
כמו פשטידה רק בלי בסיס, משהו שיכול להסתדר עם תפריט דל פחמימות, נוסח אטקינס ודומיו. מניחים רצועות פלפל, פרחי כרובית או ברוקולי, חתיכות דלעת או פרוסות בטטה בתבנית אישית או קבוצתית. יוצקים עליהם רויאל מחוזק בגבינות ושולחים לאפייה. הנה אחד לדוגמה:

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

חולטים את הברוקולי 2 דקות במיקרוגל או במים רותחים, מפרקים לפרחים קטנים ומניחים בתבנית או בתבניות.

3

מערבבים שמנת עם ביצים וגבינות ומתבלים בשום, תימין, מלח, פלפל ומוסקט. יוצקים על הברוקולי.

4

אופים כ-20 דקות לתבניות אישיות ועד 30 דקות למאפה גדול, עד שהבלילה מתייצבת ומזהיבה.