מתכון

גיוזה

כך תכינו לגמרי לבד את הכיסנים היפניים שקשה לעמוד בפניהם - בגרסה מטוגנת ובגרסת המרק

16,433 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
גיוזה
גיוזה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים קמח בקערה גדולה, מוסיפים מים בהדרגה, ולשים לבצק אחיד רך ולא דביק. מוסיפים שמן וממשיכים ללוש. זורים קורנפלור על משטח עץ (קרש, נניח) וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות.

2

מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך בקוטר 3 ס"מ בערך, חוצים לרוחב, ופורסים כל מחצית ל-20 פיסות זהות. משטחים כל פיסה לעיגול בקוטר 8 ס"מ בעזרת האגודל, ומרדדים עם מערוך עד לקבלת צורה מושלמת (זו השיטה המסורתית ביפן. בארץ אפשר לרדד לעלה גדול ולקרוץ עיגולים עם כוס בקוטר זהה).

ממלאים ומטגנים:

3

מערבבים היטב את חומרי המלית. מניחים מעט (בערך כפית גדושה) במרכז כל עיגול בצק. מורחים במים את הקצוות ומהדקים היטב לצורה של חצי עיגול, כאשר תוך כדי הידוק הקצוות יוצרים 6-5 קפלים בחלקו העליון.

4

מחממים שמן במחבת, מניחים את הגיוזות בזהירות, ומטגנים כ-2 דקות על להבה בינונית, עד שהתחתית זהובה. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כ-3 דקות עם מכסה על להבה בינונית, עד שהגיוזות מתבשלות והמים מתאדים. מורידים את המכסה. אם נשארו נוזלים, מוציאים אותם בעזרת כף, ומטגנים עוד 2 דקות להשלמת הפריכות.

גיוונים והצעות הגשה:
כיסנים מבושלים: מביאים לרתיחה סיר עם מים, ומבשלים בהם את הכיסנים 5-3 דקות, או עד שהם צפים ומוכנים. מגישים בתוך מרק.
מטבל להגשה: מכינים רוטב על בסיס חומץ אורז, צ'ילי ורוטב סויה. היחסים בין החומרים – לפי הטעם ומידת החמיצות המבוקשת.