מתכון

גליליות שוקולד למבוגרים בלבד

שומרים פינה חמה בלב לממתקי השוקולד של ילדותנו. הקונדיטורית מורן לילה שולפת זכרונות מהמקפיא

1,097 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
גליליות שוקולד למבוגרים בלבד. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
גליליות שוקולד למבוגרים בלבד. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הקונדיטורית מורן לילה שולפת זכרונות מהמקפיא ומגישה גרסאות אנינות למתוקים נוסטלגיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים שוקולד עם שמנת וחמאה במיקרוגל או על ביין מארי ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים וויסקי ומערבבים שוב.

2

יוצקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה (בכל תבנית אמורה להתקבל שכבה בגובה כ-2 ס”מ). מקפיאים לפחות 4 שעות ועד לילה.

3

מוציאים מהמקפיא ומחלצים מהתבנית. חותכים לפסים ברוחב 1 ס”מ וטובלים בשבבי קרמל. אם רוצים לקבל ממש צורה של גליליות, מגלגלים את הפסים מעט בתוך שברי הקרמל עם האצבעות. שומרים בקופסה אטומה במקפיא.

גיוון: במקום וויסקי אפשר להשתמש בליקר שוקולד.