מתכון

גראטן כרוב

מנה מפנקת על בסיס גראטן תפוחי האדמה המוכר, רק בגרסת הכרוב

44,323 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
גראטן כרוב. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
גראטן כרוב. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

בפברואר דירג האתר של ה”לונדון טיימס” את 50 הבלוגים הקולינריים הטובים בעולם, והבלוג של Orangette הגיע למקום הראשון. “כשגיליתי את הבלוג של מולי, ביליתי 12 שעות רצופות בהכנת המתכונים מתוכו,” מספרת לין רובינסון, מחברת המאמר, ומכריזה שגראטן הכרוב הוא מבחינתה “הלהיט הקולינרי של השנה”. הנה הוא לפניכם במלוא הדרו הפשוט. את המתכון המקורי מולי לקחה מתוך הספר All About braising של מולי סטיבנס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות.

2

ממיסים חמאה במחבת. מוסיפים כרוב ובצל ירוק, מתבלים במלח ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהכרוב חלוט ומתחיל להשחים.

3

מוסיפים ציר ומבשלים כ-2 דקות.

4

מעבירים את תכולת המחבת לכלי חסין חום, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים 45 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד כ-20 דקות, עד שמרבית הנוזלים מתאדים.

5

מוציאים את התבשיל מהתנור ומפזרים עליו חתיכות קטנות של גבינה. מגבירים את טמפ’ התנור ל-180 מעלות, ומחזירים את הכלי לתנור לכ-10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה.

מסקנות 
כבוד למולי! (לשתיהן) אחד המתכונים שהכי הלהיבו אותנו מבין מתכוני פולחן שניסינו. מומלץ להכין עם ציר בקר. ניסינו גם גרסה עם 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת במקום גבינת עיזים – יצא מעולה. נמשיך להכין בבית.