מתכון

דגים כבושים

הכוכבים האמיתיים של הצנצנת הם דגים כמו סרדינים ואנשובי - שכשוך קצר בנוזלי הכבישה, והדגים מוכנים לאכילה

6,625 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2016
דגים כבושים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
דגים כבושים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אם לא מגישים מייד, מעבירים אותם לצנצנת מלאה בשמן, שמעניק להם חיים ארוכים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לנוזל הכבישה:

לצנצנת:

לכיסוי:

אופן ההכנה

1

מפזרים 3 כפות מלח גס על מגש שטוח, מניחים עליו את הדגים ומכסים ביתרת המלח. מעבירים למקרר ל-30 דקות.

2

מסירים את המלח מעל הדגים (לא שוטפים) בעזרת נייר סופג.

3

מערבבים את כל חומרי הכבישה בקערה.

4

מניחים את הסרדינים בתבנית ויוצקים עליהם את נוזלי הכבישה. חשוב שהם יהיו מכוסים לגמרי בנוזל. מניחים מחוץ למקרר למשך 15 דקות.

5

מסננים ומעבירים את הסרדינים לצנצנת. מוסיפים עשבי תיבול, פלפל ושום ומכסים בשמן זית וקנולה ביחסים שווים עד סוף הצנצנת.

6

שומרים עד חודש בצנצנת אטומה במקרר. רצוי להוציא מהמקרר 10 דקות לפני ההגשה (השמן מתגבש בקירור ומקשה על חילוץ הדגים).