מתכון

דג בטנדורי ולימונים כבושים

השריית הדג בטנדורי וביוגורט למשך כל הלילה הופכת אותו לעסיסי ועשיר במיוחד

1,467 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
דג בטנדורי ולימונים כבושים. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
דג בטנדורי ולימונים כבושים. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

כך תכינו מחית טנדורי ביתית

היוגורט היבש משמש לפתיחת מחיות ומעניק להן גוף עשיר ואת החמיצות המוכרת של היוגורט בלי לדלל אותן או לגרוע מטעמן.

איך מכינים: לקבלת 1/2 ק”ג יוגורט יבש מניחים בשקית בד (להשיג בחנויות מתמחות ובחנויות טבע) ½1 ק”ג יוגורט בופאלו. קושרים את השקית ומניחים במסננת. את המסננת מושיבים בקערה (מקפידים שתחתית המסננת נותרת באוויר) ועל השקית מניחים סיר קטן מלא מים כמשקולת. מעבירים למקרר ל-12 שעות. בסוף מתקבל יוגורט במרקם שמזכיר גבינת פילדלפיה. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד 4 ימים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מערבבים מחית טנדורי עם יוגורט יבש בקערה.

2

חורצים את הדג באלכסון בכמה מקומות, ממליחים ומושחים במחית טנדורי (דוחסים את המחית גם לבטן ולחריצים). משרים את הדג בטנדורי במקרר למשך לילה ועד 24 שעות.

3

מפעילים את הגריל העליון של התנור על חום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

מניחים את הדגים בתבנית וצולים בתנור 6-5 דקות מכל צד לדג פחוס (כמו דניס) או 8-7 דקות לדג שאינו פחוס. הדג מוכן כשהוא שחום משני צידיו והבשר באיזור הראש נפרד בקלות.

5

מגישים כל דג עם כף יוגורט יבש ו-5-4 פרוסות לימון כבוש.

באותה שיטה מכינים
פרגית בטנדורי: מחליפים את הדגים ב-800 גרם עד 1.2 ק"ג נתחי פרגית שלמים (ככל שהנתח גדול יותר כך הוא יהיה עסיסי יותר). גם את הפרגית משרים למשך לילה וצולים בחום המקסימלי של הגריל העליון 8-7 דקות מכל צד.