מתכון

דוּם אלוּ – תפוחי אדמה בנוסח הארמון

תוספת תפוחי אדמה בסגנון הודי מתובל

8,573 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
דוּם אלוּ — תפוחי אדמה בנוסח הארמון. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
דוּם אלוּ — תפוחי אדמה בנוסח הארמון. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

לא פלא שצמחונים בכל העולם מתחברים לבישול ההודי — הוא נותן כבוד גם לירקות הכי בסיסיים כמו במתכון הזה, שבו תפוחי אדמה (אלוּ) מתבשלים ברוטב עשיר (דוּם שפירושו "בנוסח הארמון"). במקור מטגנים את תפוחי האדמה לפני המפגש עם הרוטב, אבל אני מעדיפה לצלות בתנור.

מחית שום וג'ינג'ר מטעמי היסוד של המטבח ההודי. מרסקים יחד ביחס של 1:1 — זה הטעם שאיתו מתחילים בהכנתם של מאכלים רבים. לפעמים מטגנים בשמן ולפעמים מוסיפים לרוטב. אני לא אוהבת להכין מראש אלא לפי הצורך, אבל אם רוצים שהתערובת תחזיק מעמד יותר מכמה שעות — צריך לצקת עליה מעט שמן ולשמור בכלי סגור במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מסדרים תפוחי אדמה בתבנית ואופים 30 דקות או עד שהם רכים.

3

מבשלים אגוזי קשיו 2 דקות במים רותחים ומסננים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית. אם יש צורך מוסיפים מעט מים.

4

מחממים מחבת עם שמן על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים בצל עם עלה דפנה 5 דקות או עד הזהבה. מנמיכים להבה, מוסיפים מחית שום וג'ינג'ר ומטגנים 30 שניות תוך כדי ערבוב. מתבלים בכורכום, צ'ילי ומלח ומערבבים עוד דקה.

5

יוצקים שמנת מתוקה ואת מחית הקשיו ומבשלים 3 דקות. יוצקים 1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה האפויים, מכסים ומבשלים 3 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים גראם מסאלה ומערבבים.

6

מגישים חם עם צימוקים מעל.